Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i arayarak; İnönü Stadı'nın yıkımı için gerekli meclis kararının çıktığını müjdeledi.


Beşiktaş Yönetimi son 10 yıldır üzerinde çalıştığı yeni İnönü Stadı projesinde bugün önemli bir adım attı. Siyah Beyazlı kulüp 2000'li yılların başından bu yana 1947 tarihinde inşası tamamlanan, şimdiki adı ile İnönü Stadı'nı yeniden yapmayı planlıyordu. Ancak stadın konumu ve tarihi dokusu sebebiyle gerekli izinlerin bugüne kadar alınamaması sebebiyle yeni stat projesi sürekli ertelenmek zorunda kalındı.

Serdar Bilgili'nin 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde ilk adımları atılan yeni stat projesi için bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinden yıkım onay kararının çıktığı öğrenildi. Bu karar sonrası Beşiktaş yönetimi 2010-2011 sezonunun sona ermesinin ardından İnönü Stadı'nın yıkılması işlemlerine başlayacak. Stadın yeniden yapılması aşamasında Beşiktaş gelecek sezon iç saha maçlarını Kasımpaşa'nın Recep Tayip Erdoğan Stadı'nda onayacak.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Beşiktaş Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Orhan Saka, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinden yıkım kararının çıktığını doğrularken, yeni stat için gerekli planlamaların tüm hızı ile süreceğini söyledi.

Dün Beşiktaş Kulübü ve Fİ Yapı İnşaat şirketi arasında İnönü Stadı'nın isim hakkı konusunda imzalanan ve yeni adı 2 yıllığına ile Fi Yapı İnönü Stadı anılacak stadın sezon sonu yıkılması halinde bu anlaşma geçerliliğini yitirecek. Ancak yeni stadın inşasında bu inşaat şirketinin de katkılarının olacağı vurgulandı