MHP lideri Bahçeli, Wikileaks belgelerinde ABD'yi tutmak yerine hükümeti tuttu. Zehir saçan belgeler karşısında sevilmese de iktidarın yanında yer almayı vatan görevi olduğunu söyleyen Bahçeli, "eğer birisi AKP'yi indirecekse o da millet iradesi olmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Wikileaks belgeleri karşısında AKP'yi tutmanın vatan görevi olduğunu söyledi. Belgelerin, Türkiye'ye zehir saçtığını söyleyen Bahçeli, bu tutumun Türkiye'nin siyasal yapısını yeniden düzenleyecek uygulamalara zemin hazırlayacak bir yaklaşım olduğunu iddia etti.

Bahçeli, partisinin Osmaniye İl Teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"İnternet sayfası ile Türkiye'ye zehir saçıyorsa, sevsen de sevmesen de interneti değil, ABD'nin dışişleri mensuplarını değil, bu milletin iradesi ile kurulmuş AKP'yi tutmak bir vatan görevi olur. İşte milliyetçilik budur. 'Bu düşüyor, dışardan da destek gelerek eziliyor ve kayboluyor, bir tekme de ben atayım tepe takla gitsin' diyeceği yerde onu düştüğü yerden kaldırıp, millet iradesini tekrar yanınıza alıp, demokrasi içerisinde sandıktan çıkarak onu tepetaklak yere vurmak bir milli görevdir. Bunu ABD'li değil, millet yapmalı. Türkiye'de bunun hesabını soracak bir siyasi kurum yapmalı. İşte o da MHP'dir.''

"AKP'Yİ ABD DEĞİL MİLLET DEVİRMELİ"

Bahçeli, bazı kesimlerin ''AKP'den bu kadar şikayet ediyorsunuz ama internette şunlar var, bunlara hiç seslenmiyorsunuz'' diyebileceğini, MHP'nin milliyetçilik damarının, yabancı unsurlar aracılığıyla başarı sağlamayı, millet iradesiyle verdiği mücadeleye değişmeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer birimizin ipini birisi kesecekse, bu ne ABD olmalı, ne Washington olmalı, ne de Moskova olmalı. Bu olsa olsa, milletim olmalıdır. İşte o sebepten dolayı önümüzdeki seçim bu yönleriyle çok önemlidir.''

''ASKERİMİZ ÜZERİNDEKİ YIPRATMA FAALİYETİNİN HESABINI SORACAĞIZ'

Konuşmasında mehmetçiğin, milletin gözbebeği ve terörle mücadelede polisle birlikte toplumun yüzakı olduğunu, üzerindeki tahribatı, yılgınlığı ve moral bozukluğunu silip atmak gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

''Bir komutan düşünün, Güneydoğu Anadolu'da kahramanca mücadele vermiş, ancak bu komutan terfi sırası gelmiş medyanın önünde iftira ve yalanlarla ne idüğü belirsiz konularla, TSK o komutanlar üzerinden yıpratılıyor. Terörle mücadeledeki milli direnç kırılmaya çalışılıyor. Altında yatan oyun budur. Eğer bunu yaparsanız terörle mücadeleyi kim verecek? Verecek bir milli unsur kalmadığına göre, terörü bitirmenin bir noktası teslimiyettir. Terör ne diyorsa onu yerine getirerek Türkiye'yi PKK denen teröre ve İmralı canisine teslim etmek demektir. Bu konular üzerinde hassasiyetle durulacak bir sürece giriyoruz.''

"MHP MUTLAKA İKTİDAR OLMALI"

MHP'nin gelecekteki 12 yıllık süreçte iktidar olması gerektiğini anlatan Bahçeli, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye'yi önce bölgesel güç, sonra süper güç yaparak lider ülke konumuna getirmek istediklerini söyledi.

Bahçeli ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum sonrası MHP'nin taban kaybına uğradığını ve kalelerini yitirdiğini, yüzde 42'lik oranın içinde de sadece yüzde 7 oyu olduğunu söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Mührü 'Hayır' oyunun neresine vurursanız CHP'ye yazılır, neresine vurursanız MHP'ye yazılır, bunu bilen bir Allah'ın kulu var mıdır? Öyleyse neden yüzde 7'yi MHP'ye, kalanı ana muhalefet partisine yazıyorsun. Buradaki amacın ne? Türkiye'yi nereye götürmeye çalışıyorsunuz? MHP'siz bir meclis hangi açılım safsatasını, zırvasını sonuçlandırmak için kendinize imkan ve fırsat verecektir.''

''TÜRKİYE YOL AYRIMINDA''

Bahçeli, bugünkü AK Parti yönetiminin tükendiğini, inandırıcılığını kaybettiğini ve yıprandığını iddia ederek, hem Türkiye'de hem uluslararası arenada tartışılır bir konuma geldiklerini söyledi.