KOCAELİ’nde vatani görevini yaparken silahıyla intihar ettiği belirtilen askerin ailesi, oğullarının intihar etmemiş olabileceği şüphesiyle 20 yıl sonra otopsi isteyerek mezarını açtırdı.
1990 yılında vatani görevini yapan Erkan Sarıçam’ın terhisine 3 ay kala silahıyla tek kurşunla intihar ettiği belirtilerek cenazesi ailesine teslim edildi. Ancak iddiaya göre ailesi cesette 3 kurşun olduğunu gördü. Olayın cinayet olmasından şüphelenen aile, tıbbın gelişimi ve son dönemde bazı faili meçhul olayların aydınlatılması üzerine Ardahan Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak otopsi istedi. Başvuru üzerine savcılık dün askerin mezarını açtırdı, alınan kemikler otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Erkan Sarıçam’ın ağabeyi Erhan Sarıçam, “Kardeşimin intihar raporunda bir kurşunla ölmüş olduğu belirtiliyordu. Bize teslim edilen vücudunda ise 3 kurşun vardı. Bu nedenle hukuki mücadele başlattım. Benim kardeşim intihar etmedi. Şehit olarak kabul edilmeli ve ölüm nedeni de ortaya çıkarılmalıdır” dedi.