Basın Yayın Servisi (11 Kasım 2010)
İlk tören Arnavutköy Kozlar Parkında bulunan Atatürk Anıtında düzenlendi. Buradaki anma törenine Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri erkan, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Siren Sesleri Arnavutköy’ü İnletti
Anıta Kaymakam Aksoy ile birlikte Garnizon Komutanı İlhami Keleş, Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin bırakılmasının ardından, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleriyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından ikinci anma programı ise Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Aşık Veysel İlköğretim Okulu Müdürü Yüksel Bölükbaşı günün anlamına binaen bir konuşma yaptı. Konuşmasında Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılı münasebeti ile düzenlenen programa katılımlarından dolayı protokole teşekkür eden Bölükbaşı, zor günlerde yaptığı başarılarından bahsettiği Atatürk'ün ebediyete intikalinin üzerinden geçen 72 yıla rağmen sevgisinin milletin kalbinden eksilmediğini söyledi.
Öğrenciler Ödüllerini Aldı
Programda Atatürk'ün hayatının anlatıldığı kısa bir slayt gösteri ile beraber Aşık Veysel İlköğretim Okulu öğrencilerinin seslendirdiği Atatürk Oratoryosunun ardından 10 Kasım Günü konulu slayt gösterisi izlendi. Yine programda yurtdışında bulunan Atatürk Anıtlarının tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından 10 Kasım konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.