Makedonya'nın Kalkandelen Şehri Belediyesi, Antalya'nın Kepez Belediyesi ile kardeş belediye protokolünü imzalamak için Türkiyeye geldi. İlk olarak İstanbulda Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge tarafından ağırlanan heyet, bir gece konakladıktan sonra Antalyaya doğru yoluna devam etti.

Bayrampaşa Belediyesi Dış İlişkiler Birimi yetkilileri tarafından karşılanarak Belediye Misafirhanesinde konaklanan Makedon heyet, bir günlüğüne geldiği İstanbul' da ayrıca bir kültür geziside gerçekleştirdi. Günün sonunda Kalkandelen heyetine Belediye Başkanı Hüseyin Bürge' nin ev sahipliğinde Tuna Sosyal Tesislerinde bir akşam yemeği verildi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Başkan Bürge, ‘'Bir söz vardır Osmanlı zamanından beri kullanılan;‘'Şehirleri ve medeniyetleri insanlar imar ederler .Şehirleri ve medeniyetleri insanlar imar ediyorsa insanın imarı şehir ve medeniyet imarından önce gelir‘'felsefesini çok beğeniyorum.Onun için taşa toprağa yatırımdan önce gençlere ve çocuklara yatırım yapmayı esas alan bir belediye anlayışımız var'' dedi. Başkan Bürge konuşmasına şöyle devam etti:''Biz Bereket Konvoyu ‘kardeşlik sınır tanımaz' düşüncesi ile bütün balkanlara gittik.Özellikle Bereket Konvoyuna sahip çıktığınızdan dolayı şimdi ki ve önce ki Belediye başkanımıza ve bütün Tetova'lı kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.Teşekkürler Tetova'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gecenin sonunda Kalkandelen Belediyesi Meclis Başkanı İrfan Emini, Başkan Bürge' ye bir plaket takdim ederek tüm heyet adına teşekkürlerini iletti.