Başkan Kavuncu'yu makamında ziyaret eden Şahin,  Eyüp evleri ve sokaklarını anlatan tuval üzerine çizdiği yağlıboya eserinin kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini belirterek "Eyüp Belediyesi'nde bir tablomun yeralması benim için büyük mutluluk" dedi.

Ressam Şahin'e teşekkür eden Başkan İsmail Kavuncu da kültür ve sanata her zaman destek olduklarını ifade etti. Kavuncu şunları söyledi:

 "İlçe genelinde açtığımız kurslarla vatandaşlarımıza hem geleneksel Türk sanatları hem de resim dersleri veriyoruz... Fikret Bey gibi ressamlarımızın İstanbul'un incisi Eyüp'ü resmetmesi bizi çok mutlu etti... Ulu Önder Atatürk, "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.  Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" demişti... Eyüp'te kültür sanat etkinliklerine vatandaşlarımızın ilgisi çok fazla.. Şu anda Caferpaşa ve Sertarikzade Kültür Merkezlerimizdeki kurslarda boş yerimiz yok... Bu da gurur verici bir gelişme."