Futbolcu Nasır’ın eşi 2002 yılında evde ölü bulunmuştu. Olay yerinde cinayet aleti ya da herhangi bir kanıt yoktu. Ancak polis Nasır’ın sevgilisi Şahla’yı tutukladı. Tahran’daki ünlü Evin Hapishanesi’nde bir yıl kalan Şahla bu süre boyunca polise tek kelime etmediği halde 2003’teki duruşmasında suçunu itiraf etti. Cahid’in avukatları bu itirafın işkence ve tehdit altında alındığını söylüyordu. Nitekim Şahla daha sonra ifadesini geri çekti. Aradan geçen dokuz yılda hakkındaki idam cezası bir kez bozulan Şahla’nın tekrar görülen davasından da aynı sonuç çıkınca ceza dün infaz edildi. 
‘Sevgilisi idamı izledi’
Şahla’nın idamdan önce namaz kıldığı, sonra gözyaşları içinde hayatının bağışlanmasını istediği belirtiliyor. Şu an Tahran Persepolis Klübü’nde koçluk yapan Muhammed-Khani’nin de cezanın uygulanması sırasında orada bulunduğu söyleniyor. Uluslararası Af Örgütü’nden Malcolm Smart, Şahla’nın adil yargılanmadığını, tek başına hücrede tutulduğunu ve baskı gördüğünü söyleyerek Jahed’in serbest bırakılması için son dakika çağrısında bulunmuştu. Şahla, bu yıl Tahran yönetimi tarafından asılan 146’ncı kişi oldu.
İran’da Şii İslam’a uygun bulunan “geçici nikâh”, eski futbolcuyu zina suçundan kurtarmış fakat futbolcu sevgilisiyle esrar içme suçundan 74 kırbaç cezası almıştı. Ünlü futbolcu, cinayete iştirak ettiğinden kuşkulanıldığı için uzun süre cezaevinde kalmış, ama Şahla’nın ‘itirafları’ ardından serbest bırakılmıştı.
Aştiyani’ye ne olacak?
İran’da zina ve kocasını öldürmekten suçlanan Sakine Aştiyani de recm cezasına çarptırılmış, bu ceza daha sonra idama çevrilmişti. Davayı yakından takip eden insan hakları koruyucularının masum olduğunu söylediği Sakine hapishanede kaderini beklemeye devam ediyor