MOBESE kayıtları yardımıyla yazıları yazdıktan sonra Balgat’ta yakalanan eski CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Kurt ve diğer iki arkadaşı gözaltına alındı. 
İfadelerinin ardından serbest kalan üç gencin durumu Ankara
Belediyesi Encümeni’nin 2 Eylül’deki  toplantısında gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yerine Encümen Başkanvekili Altan Raşit Civan’ın başkanlığında  toplanan Belediye Encümeni, gençlere ODTÜ önündeki yaya geçidi, ODTÜ önündeki köprülü kavşak, MTA önündeki metro alt geçidi ve yaya üst geçidi, Eskişehir Yolu Çukurambar Kavşağı’ndaki 1 ve 2 nolu köprü, Diyanet İşleri Başkanlığı önündeki üst geçit ile Hacettepe Kavşağı’ndaki metro alt geçidinde toplam 3 bin 870 metrekare alana “yağlı boya ile yazı yazarak görsel ve çevre kirliliğine sebebiyet vermek” nedeniyle para cezası kesti. 
Olay gecesi gözaltına alınan gençlerden CHP Antalya eski İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Kurt, cezanın ’kamuya ait yerlere yazı yazarak kirletmek‘ suçlamasıyla uygulandığını söyledi. Encümenin toplam 3 bin 870 metrekare alanın yazılandığını belirlediğini kaydeden Kurt, söz konusu cezanın önceki gün Antalya'daki adresine tebliğ edildiğini, bu büyüklükteki cezayı ödemesinin mümkün olmadığını söyledi.
Kurt ve adlarını açıklamadığı partili iki arkadaşının, cezanın iptali için yargı yoluna başvuracaklarını belirtti.
Metre hesabı

Gençlere işledikleri her bir “kabahat fiili” nedeniyle 143 TL idari para cezası kesilirken, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından, yazıların silinmesi için yapılan iş ve işlemlerin de gençlerden tahsil edilmesi kararlaştırıldı. 
CHP’li gençlerin toplam 3 bin 870 metrekare üzerine yazdıkları sloganların silinmesi için yapılan iş ve işlemlerin hesaba katılmasıyla para cezası 9 bin 448,75 TL’ye yükseldi. Encümen kararında karara dayanak olarak 1608 sayılı Kanunun 1. maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 17. maddesinin 3., 4. ve 6. bendi dayanak gösterildi.
Antalya Kepez’de yaşayan Kurt’a ilgili karar 24 Kasım günü tebliğ edilirken bu cezayı 7 günde ödemesi istendi. Kurt ve diğer iki arkadaşının cezanın iptali için yargıya başvuracakları öğrenildi.
Ceza alan 3 gençten ikisinin üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Ceza alan 25 yaşındaki Eren Kurt, Milliyet’e şunları söyledi: “Bu başımıza gelen olay, sokakta sprey ile duvara siyasi olmayan herhangi bir resim veya grafik çizen bir vatandaşı kalkıp içeri atmaya benziyor. Tarihte böyle bir ceza görülmemiş. Ben ifade özgürlüğümü kullandım, en doğal hakkım. ”
İşte o üyeler
Encümen Başkanvekili Altan Raşit Civan başkanlığında 2 Eylül günü alınan kararda, Belediye Meclis üyeleri Alper Küçük, Hikmet Alpdündar, Musa Çakmak, Orhan Kaya ve Faruk Gültekin ile encümenin bürokrat üyeleri Ömer Faruk Erciyes, Hasan Uçar, Aydın Faruk Erol ve Neriman Erbahçeci ve bir raportörün imzası bulunuyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 34. maddesi, belediye encümenine ceza kesme yetkisi tanıyor. Encümenin görev ve yetkilerini düzenleyen söz konusu maddenin e fıkrasında “Kanunlarda öngörülen cezaları vermek” ifadesi yer alıyor.