Gelecek yıl yeni havalimanları inşaatları zirve yapacak. Ulaştırma Bakanlığı 4 havalimanı inşaatına start verecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı, Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak. Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklüklüğünde olacak ve Yeşilköy'e inmeyen uçaklar buraya yönlendirilecek.

2011'de ise Ordu ve Giresun arasında yapılacak Or-Gi, Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına başlanacak. Van, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin'e ise ikinci terminal yapılacak.

GAZİPAŞA PİSTİ UZUYOR
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Gazipaşa Havaalanı pistinin 1825 metreden 2 bin metreye uzatılmasını onayladı.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, 1825 metre olan Gazipaşa Havaalanı pistinin, 2 bin metreye çıkarılması konusunda gerekli onayı verdiğini söyledi.

Havaalanındaki kamulaştırılmış alanın, pistin 175 metre daha uzatılmasına yeterli olduğunu belirten Gültekin, işletmeci firma TAV'ın, pisti uzatma çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağını ve kısa sürede de tamamlayacağını bildirdi.

Gazipaşa Havaalanı'na mevcut şekliyle 50-60 kişilik küçük gövdeli uçakların inebildiğini dile getiren Gültekin, pistin 2 bin metreye uzatılmasından sonra havaalanına orta büyüklükte gövdeli uçakların inebileceğini, bunun da Gazipaşa için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Gültekin, Gazipaşa Havaalanı için turizmcilerin ve kamuoyunun ortak beklentisinin 2 bin 400 metre uzunluğunda pist olduğunun altını çizerek, pistin 2 bin metreye çıkarılmasının önemli olduğunu, zamanla daha da büyüyerek beklenen uzunluğa erişeceğine inandıklarını, bu konuda da çalışma yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Gültekin, pistin 2 bin 400 metreye uzatılabilmesi için yeni kamulaştırma gerektiğini de ifade etti.

Gazipaşa Havaalanı'ndaki en önemli sorunlardan biri olan aletli ve gece uçuşu eksikliğinin de giderildiğini anlatan Gültekin, ''Bu konuda da izinler çıktı ve gerekli cihazlar monte edildi. Gazipaşa Havaalanı'nda artık iniş ve kalkışlar, aletli olarak yapılabiliyor, gece uçuşları ve inişleri gerçekleştirilebiliyor'' dedi.

Gültekin, Gazipaşa'dan İstanbul'a haftada bir gün sefer düzenlendiğini de hatırlatarak, pazar günleri İstanbul'a gideceklerin, mutlaka Gazipaşa Havaalanı'nı tercih ederek buradaki çalışmaları katkı sağlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.