İhbar üzerine bölgeye gelerek nehirden numune alan Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, numuneleri laboratuvara gönderdi.

Nehir kenarındaki balıkçı barınağında bulunan bazı balıkçılar kıyıya vuran balıkları sudan çıkararak, musluk suyu doldurdukları kovalarda yaşatmaya çalıştı. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye gelen itfaiye aracı da su yüzeyine çıkan balıkların yaşaması için nehre tazyikli su sıktı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer gazetecilere yaptığı açıklamada, nehirde çevre felaketinin yaşandığını söyleyerek, nehrin denize döküldüğü yerden 20 kilometre yukarısına kadar balık ölümlerinin görüldüğünü ifade etti.

Sezer, yaşanan balık ölümlerine çaresizce tanıklık ettiklerini anlatarak, ''Yayın balığı dip balığıdır ve çamurun üzerinden gider, bu balıklar da öldüğüne göre çok yüklü bir kirli su kitlesi nehre karışmıştır. 20 kilometre öteye kadar balık ölümleri görülmüş durumda. O bölgeden buraya kadar balıklar ölü şekilde akıyor, bazı balıklar da sersemlemiş. Onlar da muhtemelen öleceklerdir. Nehre muhtemelen kirli su karışmıştır'' dedi.

Balıkları yaşatabilmek için nehre taze su vermeye çalıştıklarını belirten Sezer, nehirde yürütülen ''Mersin Balığı Yetiştirme Projesi''nin ölümler nedeniyle sona erebileceğini kaydetti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yapılan denetimlerde elde edilen ilk bulgulara göre sudaki oksijen oranının düşük olduğunun tespit edildiğini bildirdi.