Görüşme sonrası düzenlediği toplantıda, Clinton’ın duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini belirten Davutoğlu, “Türkiye’den, hükümetimizden, ismen bizler de geçtiği için Sayın Başbakanımızdan, bizlerden bu gelişme dolayısıyla özür beyan ettiler” dedi.
Clinton’ın özel olarak ısrarla bir hususu paylaştığını dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:
“(Clinton) diplomatların analizlerinin yönetimlerinin siyasi iradesini ve yaklaşımını her zaman belirleme noktasında mutlak olmadığını, yansıtamayabileceğini de vurguladı. Gerek daha önceki Amerikan Dışişleri bakanlarının, ama özellikle kendisinin bizimle ilişkileri gerekse Obama’nın Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkileri ve siyasi düzeyde ilişkiler bağlamında mutlak saygı esaslarında ve Türk dış politikasının temel ilkeleri çerçevesinde, Türk dış politikasını takdirle takip ettiklerini vurgulayarak, bu hususlara dayandığını ifade etti. Bu tür raporların siyasi liderlerin tutumlarını yansıtmayacağını ifade ettiler.”
Politika değişmez
Davutoğlu, ”Belgelerin ortaya çıkması Türk dış politikasının temel ilkelerinde bir değişiklik yapmayacağı gibi, Türk-Amerikan ilişkilerine bakışımızda da bir değişikliğe sebebiyet vermez. Biz başka ülkelerin diplomatları üzerinden politika, onların yaptığı analizler, yorumlar üzerinden dış politika yürütmeyiz” ifadelerini kullandı.
Clinton da görüşme öncesi soruları yanıtlarken, Türkiye ile ABD’nin dünyadaki en önemli ikili ilişkilerden birine sahip olduklarını belirtirtti ve “Bu ilişkiyi güçlendirme ve derinleştirmeyi sürdürmeye çok bağlıyız” dedi. 
Clinton: Üzüntü duydum
250 bin gizli belgenin yayınlanması da kınayan Clinton, ABD’nin, gizli olması gereken bilgilerin açıklanmasından derin üzüntü duyduğunu kaydetti. Bu arada, Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, gizli belgeleri yayınlayan WikiLeaks’ın ve belgeleri sızdıran kişilerin “suçlu” olduklarını ve bu durumun yasaların ihlali anlamına geldiğini açıkladı