ÖSYM KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavı,bugün yapılacak. Yaklaşık 2,5 milyon adayın katılacağı sınavda, iptal edilen 26 Eylül 2010'da kullanılan giriş belgeleri geçerli olacak. Sınav için geniş güvenlik önlemleri alındı. 
2010-KPSS Ortaöğretim-Önlisans Sınava, 28 Kasım 2010 Pazar günü iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte 153 sınav merkezinde yapılacak. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için saat 9.30'da, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de saat 14.30'da başlatılacak.
 
KPSS Ortaöğretim Önlisans sınavı öncesi ÖSYM'den gelen resmi açıklamada adayların giriş belgelerine ilişkin aydınlatıcı bir duyuru yayınlandı. ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu konulara değinilmişti: "2010-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde yapılacaktır. Bu sınava adaylar, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile katılacaklardır. Bu nedenle bu belge elinde bulunan adayların ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından yeniden belge edinmeleri gerekmemektedir. 
Adaylar bu belgeleri ile 28 Kasım 2010 tarihinde yapılacak sınava gireceklerdir. Ancak, bazı binalar veya salonlarında oluşan değişiklik nedeniyle bu yerlerde sınava girecek sınırlı sayıdaki adayın sınav yeri değişmiştir. Merkezimiz tarafından sınav yeri değişen adaylara durumu belirten bir yazı ekinde 28 Kasım 2010 tarihini gösterir yeni Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmiştir. Sadece bu adayların 28 Kasım 2010 tarihini gösterir Belgeleri geçerli olacaktır." 
ÖSYM yetkilileri KPSS sınavı yapılan bölgelerde gürültü konusunda titiz davranacaklarını açıklarken gürültü yapanlar hakkında ise emniyet birimlerince cezai işlem uygulayacağı ifade edildi. 
KPSS Eğitim Bilimleri sınavında uygulanan güvenlik önlemleri Ortaöğretim Önlisans sınavındada uygulanacak ve adayların şeffaf şişe içerisinde su ile sınav yerine girmelerine izin verilecek. Sınavda cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik-mekanik cihazın bina içine alınmayacağı kaydedildi. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacağı bildirildi. 
ÖSYM açıklamasında ayrıca, sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, peçete, su ve şekerlemenin kurum tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edileceği de vurgulandı. Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edileceği, başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyeceği ifade edildi. 
Açıklamada, sınav tarihinde, özellikle doğu illerinde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşü alınarak sınav süresinin, sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısının 120 olarak yeniden belirlendiği bildirildi. KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınavlarında her iki oturum için adaylara 2 saat 30 dakika süresi verilirken, 150 soru yöneltilecek. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak.