28 Şubat sürecinin ardından 12 yıldır ABD’de yaşayan Fethullah Gülen, kendisine en yakın isimlerden olan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’ye Türkiye’ye dönmek istediğini açıkladı. Gülerce, Gülen’in dönüş zamanıyla ilgili olarak ise, “Tahminim seçimden sonra döner“ dedi.

Dün, Kanal D’deki 32. Gün programına katılan Gülerce, Gülen’i ABD’de ziyaret ettiğini belirterek, kendisine söylediklerini aktardı.

Gülerce, Gülen’in Türkiye’ye ne zaman döneceğinin sorulması üzerine kendisine, “Mevsim düzelince” dediğini belirterek şöyle devam etti:

“Yaza doğru gibi. Sonra bu içinden geçtiğimiz süreci kastettiğini anladım. ‘Dönmek istiyorum’ ifadesini duydum. ‘Hasret gidermek istiyorum Türkiye’yi dolaşarak’ diyor.

“Seçimden önce mi yoksa sonra mı dönecek?” sorusuna ise Gülerce, “Tahminim seçimden sonra döner. Çünkü seçimden önce dönerse, çok ziyaretçisi oluyor, gerilimi oluyor, beklentiler oluyor” yanıtını verdi.
Gülen’in geleceği zaman nasıl bir karşılama istediği konusunda ise Gülerce şunları söyledi:

“Katiyyen. Bir kesim ‘Humeyni gibi dönecek’ diye bir laf attı ortaya. O, onu çok rahatsız etti. ‘Ben Humeyni gibi değilim’ dedi. Dolayısıyla, ‘Ben dönersem kendim gibi dönerim” dedi.