Dün internet üzerinden haberleştiği arkadaşına ders çalışmak için giden genç kızın, çakmak gazı kokladığı ileri sürülüyor. Olay yerinde inceleme yapan polis genç kızın bilgisayarına el koydu.

Bali, tiner gibi bağımlılık yapan maddelere ulaşmakta zorlanan gençler, daha kolay erişebilecekleri çakmak gazına ilgi göstermeye başladı. Piyasada denetimsiz bir şekilde satılan çakmak gazı, kimi zaman oyun oynayan çocukların ölümüne de sebep oluyor. Çakmak gazı yüzünden İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan üzücü olaylara bir yenisi de Bursa'da eklendi. Ataevler Mahallesi Umut Sokak'taki bir sitede oturan Mümin P. sabah uyandırmak istediği kızından cevap alamayınca 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri, lise öğrencisi Büşra P.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Kayıtlara 'şüpheli ölüm' diye geçen Büşra P.'nin cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis, lise öğrencisinin bilgisayarına ve cep telefonuna kiminle konuştuğunu belirlemek amacıyla el koydu. Genç kızın dün akşam ailesinden izin alarak 3 arkadaşıyla birlikte ders çalışmaya gittiği öğrenildi. Genç kızın arkadaşlarıyla birlikte bir poşete koydukları çakmak gazını kokladığı ileri sürülüyor. Polis Büşra P.'nin dün akşam birlikte olduğu 3 kız arkadaşını ifadesine başvurmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürdü.