Terör örgütü PKK’nın hedef aldığı üç büyük kent arasında yer alan Ankara’nın bombalı saldırıdan şans eseri kurtulduğu ortaya çıktı. İstanbul Taksim’de bombacı Vedat Acar’ın parçalanarak öldüğü saldırı öncesinde ilk hedef olarak seçilen Başkent’teki olay, geçen ağustosta meydana geldi.

Zaman ayarlı 3.5 kilo A4 plastik patlayıcı maddeyi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne 100 metre mesafede, polisleri taşıyan servis otobüsünün güzergâhına bırakan bombacı, yanlış bağlantı sonucu bombayı aktif hale getiremedi. Şans eseri patlamayan bombanın içinde bulunduğu poşet, tam 24 saat sonra devriye gezen bir polis ekibi tarafından fark edildi.

ANKARA BAŞARISIZ OLUNCA

Bombanın bulunmasının hemen ardından Çevik Kuvvet Şubesi önündeki güvenlik kameralarının görüntüleri tarandı. Ve 10 Ağustos tarihinde saat 08.29’da kaydedilen görüntülerde bombacı belirlendi. Polis görüntüleri çoğaltarak bombacının peşine düştü. Ama üç aydan bu yana bir sonuç elde edilemedi.

İstihbari bilgilere göre terör örgütü Ankara’daki başarısızlığın ardından ikinci eylemini İzmir’de gerçekleştirmek istedi. İzmir için yola çıkan terör örgütü üyesi bombacı Faik Yorgun, Uşak yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Yorgun’un kullandığı aracın bagajından 5.5 kilo ağırlığında A4 ve C4 plastik patlayıcı çıktı.

Son hedef İstanbul’da ise örgüt amacına ulaştı ve Taksim’de bombayı patlattı. Bombacı Vedat Acar Taksim’de 32 kişinin yaralandığı kendisinin de parçalanarak can verdiği kanlı bir eylem gerçekleştirdi. Ağustos ayında Çevik Kuvvet polislerinin servis güzergâhına bırakılan ancak yanlış bağlantı yüzünden patlamayan bomba, 24 saat sonra tesadüfen bulundu. Güvenlik kamerasına yakalanan bombacı ise kayıplara karıştı Çevik Kuvvet binasının önüne bomba koyup gitti.

KAYIPLARA KARIŞTI

Bombayı bıraktıktan sonra kayıplara karışan teröristin güvenlik kamerasındaki görüntüleri çoğaltılarak istihbarat birimlerine dağıtıldı ancak saldırganın izine rastlanamadı. Kimlik tespiti de sonuçsuz kalan bombacının kırsal bölgeye kaçtığı tahmin ediliyor.

Polis, Taksim bombacısı Vedat Acar ile Ankara’da ki bombacının aynı tip gözlük taktığına ve ikisinin de spor giyindiğine dikkat çekiyor.