TİYATRO ve dizi oyuncusu Onur Bayraktar (31), Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Leyla’nın Evi” adlı oyun çıkışı motosikletiyle Balat’taki evine giderken, Üsküdar’da kaza geçirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ve “Kapalıçarşı” adlı dizide canlandırdığı ‘Timur’ karakteriyle tanınan Bayraktar, iddiaya göre aşırı hız yaptı, saat 00.30 sıralarında da 0-1 Karayolu Ünalan Mahallesi dönüşünde bariyerlere çarptı. Savrulan motosiklet daha sonra Nusret Aktan’ın kullandığı taksiye çarparak devrildi. Onur Bayraktar, parçalanan motosikletten düşerek bir süre sürüklendi. Oyuncuya ilkyardıma giden taksici, polis ve sağlık ekiplerine kazayı haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, başından yaralanan Bayraktar’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

‘Arabayla git’ dediler ama

Bayraktar’ın cesedi, incelemelerin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı duyan oyuncu arkadaşları hastaneye koştu. Bayraktar’ın ölüm haberini alan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Hastaneye gelen “Leyla’nın Evi” oyununun yönetmeni Nedim Saban, Bayraktar’ın tam bir motosiklet tutkunu olduğunu söyledi. Oyuncunun İstanbul dışındaki turnelere bile motosikletiyle gittiğini belirten Saban, “Çok çalışkan bir arkadaşımızdı. Motosikletten hiç vazgeçmezdi. Ancak arkadaşlarına bir-iki güne kadar bir otomobil alacağını söylemiş. Maalesef otomobil alamadan onu motosiklet kazasında kaybettik” dedi. Saban, oyun çıkışı, oyuncu arkadaşı Ethel Mulinas’ın Bayraktar’a “Evin uzak, hava da yağışlı. Benim arabamla git” dediğini, ancak onun bu teklifi kabul etmediğini de söyledi.

Onur Bayraktar’ın 15 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen Doğa Rutkay, “Dün gece ikiden beri hayatımın bir bölümü altüst oldu. Onur’umu kaybettim. Sözler yok oldu” dedi.
Trafik kazası sonucu ölmek

Öte yandan Onur Bayraktar’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter’a yazdığı ölümle ilgili mesajlar, akıllara genç oyuncunun intihar etmiş olabileceği ihtimalini getirdi. Sitedeki sayfasına 20 Kasım’da “Bir trafik kazası sonucu ölmek. Pardon kaza oldu” yazan Bayraktar, 23 Kasım’da da “Hadi uyuyalım artık. Söz yarın uyanırız yine” ve “Yarın uyanırız diye bile söz verme. Gün gelir kalkamaz halde uyanamaz bedenin” notunu düşmüştü. Nedim Saban ise Twitter’daki sayfasına konuyla ilgili şunları yazdı: “Ne intiharı yahu? İntihar edecek adam araba almayı düşünür mü? Evet, Onur Bayraktar intihar etti, çünkü tiyatro yapıyordu!”

Cenaze bugün

Onur Bayraktar için bugün saat 10.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlenecek. Bayraktar’ın cenazesi, Ortaköy Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

7 kez ceza yemiş

1997 yılında ehliyet alan Onur Bayraktar’ın 2006 yılından bu yana yedi ceza yediği ortaya çıktı. İlk olarak 2006 yılında “bozuk ışık tertibatıyla yola çıkmak” suçundan ceza kesilen Bayraktar’ın aynı yıl içinde “girilmez yola girmek”, “aşırı hız yapmak” suçlarından ceza yediği öğrenildi. 2010 yılı içinde iki kez muayenesiz araçla trafiğe çıkmak suçundan ceza kesilen Bayraktar’a ayrıca İzmir ve Bursa’da iki kez aşırı hızla radara yakalandığı için ceza işlemi uygulandığı belirlendi. Onur Bayraktar’ın geçtiğimiz eylül ayında İzmir’de yediği trafik cezası sırasında, önceki gece kaza yaparak hayatını kaybettiği motosikleti kullandığı öğrenildi.