AK Parti Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Gönül Bekin Şahkulubey ile Mardin'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ilk olarak Mardin Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Mardin Valisi Hasan Duruer'den brifing alan Bakan Dinçer daha sonra Mardin Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu burada Bakan Dinçer'e gümüş bir isimlik hediye etti.

Bakan Dinçer belediyede gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyelere yaptıkları hizmetler arasında hiçbir ayrım gözetmediklerini belirterek, belediyelerin yükünü oluşturan norm kadrosu işçiler konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Belediyelerin norm fazlası işçilerini, askeri karakol ve okullara hizmetli olarak görevlendirmek üzere bir yasa hazırladıklarını aktaran Bakan Dinçer sözlerine şöyle devam etti:

"Ellerinde ihtiyaç duyduklarından fazla, bizim ifademizle norm fazlasından fazla çalışan kadrolu işçisi olan belediyelerimiz, şehirlerindeki nüfusun düşmesinden dolayı işçilerinin ücretlerini ödemekte zorlanıyor. Çünkü iller Bankası'ndan aldıkları gelirleri düşmüş oluyor. Biz bu belediyelerin sorunlarını çözebilmek için şöyle bir çalışma başlattık: Norm kadrosunda daha fazla elemanı olan belediyeler o elemanlarını ildeki diğer kamu kurumlarına aktaracak. Bu kanun yakında Meclis'e gelmek üzere. Muhtemelen yılbaşından itibaren belediyelerin ve özel idarelerin ellerindeki fazla ihtiyaçların tespiti ile ve aynı ilde Milli Eğitim Bakanlığı okullarına temizlik yapmak üzere veya oranın ihtiyaçlarını karşılamak üzere veya karakollara hizmetli olarak görevlendirilecek. Böylece hem belediyeler bu fazla yükten kurtulacak, fazla ödemelerden kurtulmuş olacaklar hem de okullarımızın ve karakollarımızı hizmetli ihtiyaçlarına formül bulmuş olacağız."

Dinçer, Mardin Belediyesi'nde 26 milyon lirayı bulan işçi alacakları ile ilgili olarak belediyeye destek olacaklarını da sözlerine ekledi.