Ankara’da dün, Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın ortaklaşa kullandığı Eskişehir yolundaki 22 katlı binanın 10. katındaki duvarlarda çökme meydana geldi. Akşam20.00 sıralarında 9. katta çalışan personelin şiddetli gürültü duyması üzerine 10. kata çıkan görevliler, duvarlarda çökme olduğunu gördü. Bunun üzerine çalışanlar güvenlik görevlilerince binadan çıkarıldı. Bütçe görüşmeleri sırasında gelen haber üzerine, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve müsteşar yardımcıları da binaya giderek incelemelerde bulundu.

‘HASAR YOK’ AÇIKLAMASI
Bu arada, binayı daha önce de inceleyen ODTÜ Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Tuğrul Tankut inceleme yapmak üzere binaya çağrıldı. Çökmenin duvarda yaşandığı ancak binanın ana kolonlarında herhangi bir hasar meydana gelmediği saptandı.

Prof. Tankut’un, çökmenin ısı değişiminden oluştuğu ve binanın kullanılabilir durumda olduğunu söylediği öğrenildi. Çalışanlara duyuru yapılarak, binada gönül rahatlığıyla çalışılabileceği belirtildi. 1998 yılında da binanın sıvalarında dökülme ve demirlerinde eğilme yaşanmış, sütunlar kolonlarla güçlendirilmişti.