İsrail Jerusalem Post Gazetesi’nin El Hayat Gazetesi’nden aldığı habere göre Türkiye, topraklarından El Kaide’ye bomba ulaştırılmasına engel olamamakla suçlanıyor. 
Belgelerde, ABD’nin de PKK’lılara yardım ettiğine dair iddialar bulunuyor. Dökümanlardan biri ABD ordusuna ait bir rapor. Raporda Türkiye’nin sınırını yeterince kontrol edemediği, bu sayede Türkiye’de yaşayan Iraklıların, ülkelerindeki El Kaide’ye silah, bomba ve mühimmat kaçırabildiği öne sürülüyor. Wikileaks sitesinden bir yetkili, Türkiye’nin Irak savaşındaki rolü ve AB üyeliğiyle ilgili belgeler olduğunu, bu nedenle gönüllü tercümanlara ihtiyaç duyduklarını belirtti. Belgelerde, Amerikalıların PKK’lılardan “özgürlük savaşçısı ve Türk vatandaşı” diye söz ettiğine dair iddialar da bulunuyor.

Bu hafta sonu yayınlanması beklenen belgelerle ilgili olarak Wikileaks’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, paketin “Irak Savaşı Günlükleri’nden yedi kat büyük olduğu” ve “Pentagon’un bir kez daha sorumlu tutulacağı korkusuyla nefes nefese kaldığı” belirtildi.
Belgelerin açıklanma tarihi konusunda net bir yorum yapılmasa da Wikileaks’e sızmış diplomatik görüşmelerin siteye yüklenebileceğini öngören Obama yönetimi, yabancı hükümetleri yaşanabilecek durumla ilgili olarak uyarmaya başladı.