Çağlayan Meydanı, 700 metre alt geçit, İki katlı kavşak ve 22 bin m² trafikten arındırılmış alanla İstanbul’un yayalaştırılmış en büyük meydanı olacak.
İstanbul, Çağlayan Kavşağında trafik yer altına alınmasıyla en büyük yayalaştırılmış meydana ve miting alanına kavuşuyor. 22 EKİM Cuma günü başlayacak olan inşaat 6 AYDA TAMAMLANACAK. 
 
Çağlayan kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D- 100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbul’un en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13.000 m²  alanda 700 metre uzunluğunda altgeçit yapılacak. Çağlayan kavşağı 2 katlı bir kavşak haline getirilerek trafik yerin altına alınacak. Bu şekilde İstanbul’da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22.000 m² yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “ Üç kurum ile ortak bir proje üretilecek. İstanbul en büyük meydanına kavuşuyor. Adliyenin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Hem hızlı hem büyük bir çalışma olacak” dedi.

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak olan meydan düzenlemesiyle bölgede oturan, çalışan ve Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturulacak. Proje, ileride yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nce hazırlanan proje ile Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü 12 m aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak. 

Kâğıthane İlçesinin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolu ise 6 m aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine,  Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar da 6 m aşağıdan altgeçitle,  Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecekler.

Çağlayan kavşağında trafiğin yer altına alma çalışmaları ve Adliye ile beraber faaliyete geçebilmesi için altı ay süreyle Çağlayan Meydanı trafiğe kapatılacak. İnşaat süresince geçici trafik sirkülasyon projesi hazırlandı. Buna göre Çağlayan Meydanı etrafında bulunan Çampark sokak;  D 100, Piyalepaşa-Çağlayan, Bahçeler Caddesi Çağlayan- D100, Piyalepaşa bağlantısını sağlayacak.

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

ŞİŞLİ - ÇAĞLAYAN  ARASI KAPANACAK YOLLAR

Şişli ve Çağlayan İstikameti Arası Abide-i Hürriyet Caddesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi, Yurt Sokağı, Taşocağı Caddesi, Vatan Caddesi, Güzergahları kapatılacak.

TOPKAPI - ŞİŞLİ  ARASI KAPANACAK YOLLAR

Topkapı ve Şişli İstikameti Arası Çağlayan Kavşağı, Çampark Sokak, Ozan Sokak, Çağlayan Kağıthane Yolu, Abide-i Hürriyet Caddesi, Güzergahları Kapatılacaktır.

KÂĞITHANE - PİYALEPAŞA – TOPKAPI ARASI KAPANACAK YOLLAR

Kağıthane, Piyalepaşa ve Topkapı İstikameti Arası Çağlayan Kağıthane Yolu , Şevketpaşa Caddesi, Bahçeler Caddesi, Yalın Sokak, Çağlayan Kavşağı  Güzergahları kapatılacaktır.

ÇAĞLAYAN KAVŞAĞINDA ALTERNATİF YOLLAR

* KAĞITHANE - MECİDİYEKÖY - ZİNCİRLİKUYU GÜZERGAHI 

Çağlayan Kağıthane yolu güzergahının Şevketpaşa Caddesi ile kesişen noktasından sağa dönülüp, Bahçelievler Caddesi ile kesiştiği noktadan sola dönülerek bu doğrultu üzerinde ki Çağlayan Kavşağı’ndan O - 1 çevreyoluna çıkılacak. Yapılan yönlendirme ile Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu yönüne gidilecek.

* ŞİŞLİ – PİYALEPAŞA - TOPKAPI GÜZERGAHI

Abide-i Hürriyet caddesi güzergah doğrultusu üzerinden Taşocağı caddesine sağa dönülüp o doğrultu üstündeki adacıktan sola dönülüp Yurt Sokak İstikameti üzerinde devam edilecek.  O doğrultu üzerinde Vatan Caddesi istikameti üzerinde gidilip o doğrultuda kesişen Vatan cad. Kâğıthane cad. bağlantı yoluna çıkılacak. Aynı güzergahta devam edilerek Vatan cad. Kağıthane cad. bağlantı yolu ile Çağlayan Kağıthane yolu ile kesişen Şevketpaşa caddesi üzerinde ilerleyip Bahçeler caddesine kesişen yoldan sola dönülüp o doğrultu üstünden Çağlayan kavşağı üzerinden sola dönülüp Piyalepaşa istikametine gidilebilecek. Çağlayan kavşağından da sağa dönülüp Topkapı istikametine gidilebilecek.

* TOPKAPI  - ŞİŞLİ GÜZERGÂHI

Topkapı O – 1 Çevreyolu İstikametinden Çağlayan kavşağından sağa dönüp Piyalepaşa Bulvarı doğrultusunda kesişen Abide-i Hürriyet caddesine bağlanıp  Şişli İstikametine gidilecek.


* MECİDİYEKÖY – KÂĞITHANE GÜZERGÂHI

Abide-i Hürriyet caddesi üzerindeki Dr. Cemil Bengü caddesine sağa dönülüp bu doğrultu üzerinde Yurt sokağa sola dönülüp bu doğrultuda devam ederek  Vatan caddesiyle kesişen noktadan sola dönüp Vatan cad. Kağıthane cad. Bağlantı yoluna sola dönülüp Kağıthane yönüne gidilecek.

* ŞİŞLİ - ZİNCİRLİKUYU GÜZERGAH AÇIKLAMASI

Abide-i hürriyet caddesi Şişli yönü Dr. Cemil Bengü Caddesi kavşağından  sağa dönüp Yurt sokak kavşağından  sola dönüp sokağın sonundan u dönüşü ile Vatan caddesi ve sonrasında Şevket paşa caddesi boyunca ilerleyip Bağcılar caddesinden, oluşturulan geçici servis yolu kullanılarak Zincirlikuyu yönüne gidilebilecek.

EKLİ ULAŞIM HARİTASINDA

-Yeşil renkli yollar; D 100, Piyalepaşa-Çağlayan, Şişli, Kağıthane
-Sarı renkli yollar Çağlayan, Şişli, Kağıthane- D 100, Piyalepaşa yönünü gösteriyor.