Bursa'da geçen Eylül ayında 13 yaşındaki erkek çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla gözaltına alınan Seyhan Aydoğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Seyhan Aydoğan’ın önümüzdeki salı günü 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’de başlayacak olan yargılaması öncesi Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren ve dernek üyeleri, bugün Orhangazi Parkı’nda basın açıklaması düzenlediler. Seyhan Aydoğan isimli travestinin yaşı küçük çocukla ilişkiye girmesine tepki gösteren Gökkuşağı Derneği üyeleri adına açıklama yapan Dernek Başkanı Öykü Evren, “Bir travesti arkadaşın cinsel istismar olayı, bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı. 13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunan Seyhan Aydoğan’ın yaptığına Gökkuşağı Derneği olarak bizler de göz yummayacağız. Bu kişinin derneğimizle bir bağlantısı yoktur. Daha önce dernek üyesiydi ancak ev arkadaşının ’Küçük çocukları istismar ediyor’ uyarısı üzerine kendisini dernek üyeliğinden çıkardık” dedi.

Herhangi bir travestinin yaptığı yanlış bir davranışı, dernek olarak hoş göremeyeceklerini söyleyen Evren, şunları söyledi:
“O küçük çocuğunun ve dolayısıyla biz travestilerin her seferinde biraz daha mağdur edilmesine ortak olmaya devam edilmemesi gerekir. Bu nedenle bizler bu olayda travestilerin değil, yalnızca travesti Seyhan Aydoğan’ın sorumlu olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kadın, erkek ya da travesti. Her kim olursa olsun çocuklara karşı cinsel istismarda bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar. Bizler Gökkuşağı Derneği olarak çocukların cinsel istismarına karşıyız.”
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan travestiler daha sonra dağıldı.