25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadının (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından, 39 yıl sonra 1999'da 25 Kasım tarihinin, Birleşmiş Milletler tarafından 'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü' ilan edildiğini belirten Enç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kadına yönelik şiddet, tüm dünyada savaş suçu olarak görülmektedir. Kadına yönelik şiddet yerine kadınların, barış, adalet, ekonomik ve sosyal alanlarda yer almalarını sağlamalıyız. AK Parti Kadın Kolları olarak kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın haklarının olmadığı bir yerde insan haklarından söz edilemez. Kadınlar barışın temsilcileridir. Kadınlarımızın sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin tartışılması ve toplumsal duyarlılık oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın toplumda hak ettiği yeri alabilmeleri için kadına şiddete karşı, kadın haklarının yanında yer alıyoruz.”
AK Parti iktidarının Anayasa'da değişiklik yaparak kadın-erkek eşitliğini güçlendirdiğini ifade eden Enç açıklamasında, “Anayasa'nın 10. maddesinde 'Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir' şeklinde düzenleme yapılmıştır. Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmış ve kadına şiddeti önlemeye yönelik genelge yayımlanarak şiddet olaylarının büyük ölçüde önüne geçilmiştir. Kadınlarımız artık her alanda daha aktif rol üstleniyorlar” sözlerine yer verdi.



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!