Bir süre önce belediyeye gelen şikayetleri değerlendiren Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında belediyede çalışan bir kişinin, dışarıdan başka kişilerin yardımını da alarak sahte encümen kararlarıyla “S plaka” evrakı düzenlediği belirlendi.

Tosun, sahte encümen kararlarıyla alındığı tespit edilen 24 adet “S” plakanın trafikten çekilmesi için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına yazı yazdı. Bu arada Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Tosun, olayın geniş kapsamlı olarak aydınlatılmasını istedi.

Mehmet Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili yaklaşık 7 ay önce idari soruşturma başlattıklarını belirterek, “Yeni belediye kanunu çerçevesinde servis aracı plakası tahsis ediyoruz. Tahsis yazısı veriyoruz ve emniyetimiz de bunları tescil ediyor. Bunlarla ilgili usulsüzlük duyumları gelmişti. Bizim bilgimiz olmadan, belediyenin onayı olmadan, bazı encümen kararlarını çoğalttıkları, hazırladıkları ve bununla ilgili de trafikten araç tescil ettirdikleri duyumları gelmeye başlamıştı. Bunun izini sürdüğümüzde, 24'e yakın aracın plaka izin belgesinin belediyemizin kayıtlarında bulunmadığını, bizim bilgimiz haricinde düzenlendiğini ve trafikten tescillerinin yapıldığını tespit ettik. Ve hemen idari soruşturmamızı tamamlayıp, Bodrum Savcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Olayla ilgili zabıta biriminde çalışan bir kişiyi açığa aldıklarını anlatan Tosun, şöyle konuştu:

“Kaymakamlığımız aracılığıyla yasal işlemler devam etmekte. Bu S plakaların bir an önce araçtan men edilmesi lazım, çünkü belgeleri, ruhsatları yasal değil. Öğrenci taşıdıkları için ben çok önemsiyorum, trafikte geziyorlar. Biz piyasadaki rekabet koşullarını dengelemek adına her önümüze gelene plaka vermemiz mümkün değil. Bir araç alanın 3-4 tane daha almasını istemiyoruz, dengelemeye çalışıyoruz.”