Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otoyol ve köprülerin özelleştirme kapsamına alınması yönünde Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararını yakında çıkaracaklarını söyledi.

Özelleştirmelere hızla devam edeceklerini söyleyen Şimşek, "Köprü ve otoyollar, ilk aşamada özelleştirme programına alınacak, daha sonra da diğer hususlar belirlenecek" dedi.

Şimşek, Milli Piyango İdaresi'nin hizmet alımı yöntemiyle mi, yoksa lisans devriyle mi özelleştirileceği konusunda da birkaç hafta içinde karar verileceğini ve bu kuruluşun özelleştirme stratejisinin ortaya konulacağını açıkladı.

KAMU ALACAKLARI

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeye ilişkin de bilgi veren Şimşek, düzenlemenin kesinleşmiş vergi ve prim alacaklarını kapsayacağını, ihtilaflı alacaklar, cezalar, TEDAŞ ve belediye alacakları gibi hususlarda ise henüz karar verilmediğini söyledi.

"Çalışmalarda taksitlendirme süresi konusunda 36 aya kadar bir süreç öngörüldü. Ama sonraki aşamada mükellefin işini kolaylaştıracaksa daha uzun vadeli bir taksitlendirme gündeme gelebilir. Ancak bu, şu an belli değil" diyen Şimşek, "Kamu alacaklarında bir kere ana parayı mutlaka alacağız. Faiz ise enflasyonla güncellenecek.Çok büyük olasılıkla da ÜFE ile güncelleyeceğiz" dedi.

Şimşek, yeniden yapılandırmayı Kasım ayına yetiştirmek istediklerini, ancak düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda da ele alınması gerektiğini kaydetti.