Herşey 2008 yılının haziran ayında yaşandı. Nicole Wilson, bir gün hiçbir neden yokken mide bulantısı hissetti. Ardından başı dönen genç kızın birkaç saat içinde dizlerinde dayanılmaz bir ağrı oluştu, ateşi yükseldi.

Wilson'a hemen soğuk duş yaptırıldı. Ancak durumu giderek kötüleşince ambulans çağrıldı. Bacaklarındaki ağrı dayanılmaz hale gelen genç kız kusmaya da başladı.

Doktorlar böbrek iltihabından şüphelendi. Genç kıza ateşinin düşmesi için iğne yapıldı, antibiyotik verildi ve Wilson eve gönderildi.  

Yaşama şansı yüzde 20'ydi

Eve geldikten bir süre sonra bayılan genç kız bu kez başka bir hastaneye götürüldü. Hastalığının menenjit olduğunu anlayan doktorlar ona yüzde 20 yaşama şansı verdi. Sonraki 12 gün Nicole tam anlamıyla yaşam savaşı verdi.

Üç hafta sonra başka bir hastaneye kaldırıldı. 8 ay hastanede yatan Nicole'a 22 operasyon yapıldı. Nicole sağlığına kavuştu ancak hastalığı yüzünden bacaklarını, parmaklarının uçlarını ve sol gözünü kaybetti.

Beyin zarı iltihabı olan menenjit özellikle 14-24 yaş arası gençleri vuran bir hastalık. İngiltere'deki Menenjit Araştırma Fonu'nun yaptığı bir araştırmaya göre İngiltere'deki öğrencilerin yüzde 10'dan daha fazlası hastalığı bilmiyor. Virüs ya da bakteri kaynaklı olabiliyor. Bakteri kaynaklı menenjit 4 saat içinde öldürebiliyor.