Özdalga, açıklamasını tam yayınlamadığı gerekçesiyle Hürriyet’e tepki gösterdi.
Özdalga, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 18 Kasım tarihli Hürriyet’te, kendisine ait olmayan sözlerin yayınlandığını iddia etti. “Sadece Hürriyet muhabiri, asla söylemeyeceğim bu yakışıksız sözler üzerinden haber imal etti” diyen Özdalga, şunları söyledi:
CHP sözcüsü aileme saldırdı
“Gazetecilikte pek rastlanmayacak bir şekilde, bunu kardeş gazetede çalışan bir muhabir arkadaşına da verdi. İmal edilmiş bu haber, sadece Hürriyet ve diğer gazetede yer aldı, birinci sayfalarında çıktı. Yetmedi, Hürriyet kendi imal ettiği haberle ilgili olarak ertesi gün mikrofonu, muhalefetin düzeyi iyi bilinen sözcüsüne uzattı. O şahsın, kişiliğime ve aileme saldıran sözlerinde önemli haber değeri buldu, açık din ayrımcılığı yapan lafları manşete taşıyarak 28 santim üzerinden yayınladı. O arada değişik basın kuruluşlarında çalışan bazı gazetecilerin, ‘o bantlar bizde de var, ama Hürriyet’te çıkan sözleri orada göremiyoruz, açıklama yap’ diye beni aradıklarını da belirtmek istiyorum.
Cevap hakkımı kullandım
19 Kasım günü cevap hakkımı kullandım, haberin tamamen gerçek dışı olduğunu kayıtlara dayanarak açıkladım. Diğer gazete açıklamamı yayınladı ve özür diledi. Yapılan bir yanlışın telafisi yönünde gösterdikleri medeni davranış nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Olayın asıl faili Hürriyet, kesin cevap hakkına rağmen bu açıklamama yer vermedi, olumsuz yayınına devam etti. Şimdi de susarak olayı geçiştirmeye, örtbas etmeye çalışıyor. Hürriyet, Ahmet Kaya ve Hrant Dink olaylarında yaptıklarının yeni bir örneğini daha sergiliyor. Kişilik haklarıma ağır saldırıda bulunan, ailemle ilgili en ağır ifadeleri geniş bir şekilde yayınlayan, buna karşılık sahip olduğum en doğal cevap hakkını tanımayan Hürriyet’in bu davranışı, hiçbir gazetecilik ahlakı ve insani değerle uyum içinde değildir. Hürriyet Gazetesi’nin kabul edilemez bu tutumunu şiddetle kınıyorum.”