İzmir Bornova'da araçlarına aldıkları üniversiteli bir genç kızı dövüp tecavüz ettikleri öne sürülen iki kişi gözaltına alındı.

Olay saat 05.00 sıralarında Kuzey Çevre Yolu'nun Bornova bölümündeki köprünün altında meydana geldi. Okul masraflarını karşılamak için Alsancak semtinde bir barda çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi E.E. (23), zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile durakta otobüs beklemeye başladı. Bu sırada çift kabinli kamyonetle yanlarında duran 2 kişi, Bornova yönüne gittiklerini söyleyerek kendilerini de götürebilecekleri teklifinde bulundu. Zaman kaybetmek istemeyen E.E. ile yanındaki arkadaşı, teklifi kabul edip kamyonete bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra İ.O.D.'yi tartaklayıp araçtan attıkları iddia edilen iki kişinin, E.E.'yi ise köprü ayaklarının yanına götürüp döverek, tecavüz ettiği ileri sürüldü. Olayın ardından saldırganların, kendilerini polise şikayet etmemesi için bir kez daha tehdit ederek dövdükleri E.E.'yi, metro istasyonu yakınlarına bıraktığı belirtildi.

PLAKADAN YAKALANDILAR
Vatandaşlarca perişan halde bulunan E.E.'nin, kendilerini kaçıran kişilerin kullandığı kamyonetin plakasını vermesiyle operasyona başlayan polis, A.Y. ile dolmuş şoförü olduğu belirlenen G.M.'yi yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar Çamdibi Polis Karakolu'na götürüldü. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen iki zanlı ilk ifadelerinde, genç kızla para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri sürdü.

PSİKOLOJİK TEDAVİYE ALINDI
Olayın ardından yüzü ve vücudunda morluklar oluşan ve yaşadığı şokla ağlama krizine giren E.E. hastanede tedavi altına alındı. E.E.'nin psikolojik tedavi de göreceği bildirildi. Zanlıların zorla araçtan indirdikleri İ.O.D.'nin ise, olayın ardından Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesine gittiği anlaşıldı. İ.O.D.'nin de burada ifadesinin alınacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.