CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi ve ardından Önder Sav'ın yönetimden uzaklaştırılması CHP'de hareketliliği arttırdı. 2011 seçimlerinde adayların ön seçimle belirleneceği yönündeki açıklamayı "yeşil ışık" olarak gören küskünler dönüş için hazırlığa başladı. Üç eski siyasetçinin yanı sıra Yılmaz Güney'in kardeşi Yaşar Pütün de CHP yolunda.

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar CHP’ye dönmek için üyelik başvurusunda bulunurken, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ın da partiye dönme eğilimini açıkça dile getirdiler. Radikal'e konuşan küskünlerin değerlendirmeleri şöyle:

Eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan: Benim partimden ayrılmama sebep olan neden, bugün olacakları 10 yıl öncesinden söylememdi. Başkan’ın çağrısının kimleri kapsadığını bilemiyorum ama ben bu mekanizmaya dahil olmak isterim. Bu oluşumu zaten destekliyorum, her halükârda yanlarındayım.

Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen:
CHP’nin iri ve diri olması gerekir. Ezileni işçisi, memuru bunu bekliyor. Genel Başkanın bu hamlesi, bu çalışkanlığı yanında bizlere de görev düşüyor. Bu yürüyüşte payımız olmalı. O güneşin sofrasında biz de olmalıyız. Önümüzdeki hafta Türkiye’nin her yerinden CHP’ye katılımlar olacaktır, arkadaşlarımızla beraber biz de katılacağız. Yeniden aynı çatı altında toplanacağız.

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar:
Herkes için son derece önemli bir çağrı. CHP devrimci, değişimci, statükonun her türlü sorunlarına çare olmaya çalışan, Türkiye partisi olmaya gayret eden tüm sosyal demokratlara çağrıda bulunuyor, Kılıçdaroğlu’ndan beklenen de bu. Bundan dolayı herkes mutluluk duyuyor.

YILMAZ GÜNEY'İN KARDEŞİ DE CHP YOLUNDA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonal için gittiği Paris'te Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmesi Güney ailesini de CHP'ye yaklaştırdı. Güney'in kardeşi Yaşar Pütün Adana'dan gelerek Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa gezisine katıldı. Kılıçdaroğlu ile birlikte Yılmaz Güney'in memleketi Siverek'te otobüsün üstüne çıkan Yaşar Pütün  "Yeni CHP"ye katılacağını açıkladı.

EŞREF ERDEM DÖNECEK Mİ?

Önder Sav'la yaşadığı gerilimden sonra parti yönetiminden ayrılan Eşref Erdem referandumda "evet" tavrı nedeniyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Erdem kararı beklemeden istifa etti, ancak Sav'ın yönetimden çıkmasıyla birlikte nasıl bir karar veerceği de merak konusu.

BARDAKOĞLU SİYASET DÜŞÜNMÜYOR

CHP'ye Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katılacağı konuşuldu. Ancak Bardakoğlu'nun politikaya sıcak bakmadığı öğrenildi.