Dün Diyarbakır Havaalanı’nda çok sayıda partilinin alkışlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu için barış güvercinleri uçuruldu. CHP Liderini karşılayanlar arasında eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu da bulundu. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan parti otobüsü Bağlar Mahallesi’nden geçerken çocuklar çiçek attı. Kılıçdaroğlu da yoğun ilgiye omzuna attığı poşu ile karşılık verdi. CHP Lideri, İl Başkanlığı’ndaki konuşmasında şunları söyledi: “CHP, geçmiş dönemlerde Diyarbakır’a az geldi, bunun kusuru bizde. CHP, bölgeye geçmişte ilgi göstermedi. Bunun için özür diliyoruz. Ama bunu telafi etmek bizim görevimiz. Daha çok geleceğiz, en çok geldiğim il Diyarbakır olacak. Bölgede yaşanan acı ve gözyaşını dindirmek CHP’nin boynunun borcu. Başbakan ‘Sivas’ın ötesine gidemiyorlar’ diyor. Neden gidemeyelim? Diyarbakır’a gelmekten son derece mutluyum, her yer bizim. Ulusal bağımsızlık savaşını beraber verdik, ülkeyi beraber kurduk. Niye ayrılık gayrılık var? Bana oy verirsiniz vermezsiniz o ayrı mesele. Ama her Diyarbakırlı bu ülkenin birinci sınıf yurttaşıdır.

Hapishane değil fabrika

Diyarbakır’a ilk kez 1976’da geldim. Şiddet ve acı vardı. Bir Başbakan buraya geldi size eski hapishaneyi yıkıp daha büyük bir hapishane vaat etti. CHP iktidarında hak ve özgürlükler genişleyecek etnik kimlik ve inanca saygı duyulacak. Eski hapishane müze yapılacak. Orada çok dram var. Diyarbakır’ın yeni hapishaneye değil fabrikaya ihtiyacı var.”

Diyarbakırlılarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, “Kürt sorunu ile yüzleşme vakti geldi, daha çok gelin” diyen bir vatandaşa, “Merak etmeyin, daha çok geleceğiz. Sorunu biz çözeceğiz. Barış içinde zılgıtlar çekeceğiz” dedi. CHP Lideri, “BDP’li belediyeleri neden ziyaret etmediniz” sorusuna ise “Bugüne kadar hiçbir belediyeye gitmedim” karşılığını verdi. Vatandaşın özel ilgi istemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir önyargım yok. Bugün program yoğun. Ama bir sonraki gelişimde iki gün kalacağım ve herkesle görüşeceğim. KCK davasıyla ilgili önyargım yok. Davayı da izleyebilirim” dedi.

Şanlıurfa öncesi kuzu dolması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekili olduğu dönemde Batman’a yaptığı ziyaret sırasında tanıştığı Diyarbakırlı taksici ‘Reşo’ lakaplı Reşat Yılmaz ve diğer taksicilerle havaalanındaki bürolarında bayramlaştı. CHP Lideri ve beraberindekiler Şanlıurfa’ya hareket etmeden önce Doğan Sofra Salonu’nda kendisi için hazırlanan kuzu dolmasını yedi. Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Balıklıgöl’de balıklara yem atan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin iktidara gelmesi” dileğinde bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı da ziyaret edip su içti.

Gerçek aşk ölmez

DİYARBAKIR’da gördüğü ilgiden memnun kaldığını söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP ve BDP dışında üçüncü yolu yakalıyorum. Biz AKP gibi inancı, BDP gibi etnik kimliği kullanmayacağız” dedi. Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda gazetecilerle sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP ile Kürtlerin aşkının öldüğü iddiasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Aşk ölmez eğer gerçekten seviyorsan” yanıtını verdi.

Güney’in ağabeyi ile görüştü

Paris gezisinde Yılmaz Güney’in mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Siverek’te de Güney’in ağabeyi Yaşar Pütün ile görüştü. Siverek’te kısa bir konuşma yapan CHP Lideri, “Siverek yeniden il olmayı çoktan hak etmiştir. Bizim iktidarımızda yeniden il olacaktır” dedi.