İttifakı şu aşamada desteklemediğini belirten Tekin, ancak yaşanan sürecin 'eksen kayması' olarak değerlendirilemeyeceğinin altını çizdi: "Dün gelmiş, daha tükürdüğü kurumamış partililer eksen kaymasından söz ediyor."
 
CHP-BDP seçim ittifakının gündeme gelmesi üzerine parti içerisindeki güçlü isimlerin sert tepkisi CHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i kızdırdı.

BDP ile ittifakı kendisinin de şu aşamada desteklemediğini belirten Tekin, bununla birlikte yaşanan süreci 'eksen kayması' olarak değerlendiren eski yöneticilere veryansın etti. Zaman'a konuşan Tekin, "Dün gelmiş daha tükürdüğü kurumamış partililer eksen kaymasından söz ediyor." dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'sol ittifak' çağrısı ve CHP-BDP bayramlaşması sırasında CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un "Ülkedeki eşitsizlikleri giderecek bütün parti ve görüşlerle işbirliği yaparız." şeklindeki ittifaka yeşil şık yakan sözleri CHP'yi karıştırdı.

Önce partinin TBMM Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Twitter sitesindeki bir tartışmada, "Hayatım CHP'ye hizmetle geçti. Bugünkü BDP'yle işbirliği yapılamaz, yapılırsa ben yokum. Bu kadar!" mesajı attı. İnce'ye destek son operasyonda devre dışı bırakılan eski MYK üyesi ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü'den geldi. Batum'u kınayan Şahin Mengü, "CHP'nin karar organlarının yerine konuşmak kimsenin haddi değildir. Teröriste terörist diyemeyen bir parti ile seçim birliği yapamayız." şeklinde konuştu. 4 Kasım tarihinde de TV8'de canlı yayına katılan Mengü, CHP'de yaşananları 'eksen kayması' olarak değerlendirmiş ve "Laikliği örseleyecek davranış içinde bulunamazsınız." demişti.

Önder Sav'a yakın isimlerin bu çıkışlarına partinin Kürt politikasında önemli bir rol oynayacağı iddia edilen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den cevap geldi. İsim vermeden Mengü'ye sert eleştirilerde bulunan Tekin, daha önce laiklik konusunda eksenin kaydığının söylendiğini, şimdi ise partinin Kürt politikasıyla ilgili aynı yorumların yapıldığını hatırlattı. BDP ile herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını kaydeden Tekin, "İttifak yapılması mümkün değil. Benim sorunum kişiler değil ama benim içimi acıtan ben 30 yıldır bu partinin içindeyim, daha üç gün önce partiye gelenler eksen kaymasını söylüyor. Ne garip bir şeydir. Dün gelmiş daha tükürdüğü kurumamış partililer eksen kaymasından söz ediyor." ifadelerini kullandı. Kürt meselesiyle ilgili daha önceki yönetim anlayışıyla aralarında yöntem farkı olduğunu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğurt yiyişinin farklı olduğunu söyledi.

Yılmaz Güney'in bari ölüsüne saygı duyalım

Kılıçdaroğlu, Fransa ziyareti sırasında Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in kabirlerini de ziyaret etmiş ve Fatiha okumuştu. Bu ziyarete CHP içerisinden sert tepki geldi. Güney'in hakim katili olduğu belirtilerek, bir katili ziyaretin kabul edilemeyeceği söylendi. Tekin, bu eleştirilere de çok üzülmüş. Üzüntüsünü, "Ölülere dahi tahammül edemiyorsak çok acı." cümlesiyle ifade ediyor. Sanatçıların mezarlarının başka bir ülkede olmasının bile 'çok ayıp' olduğunu dile getiren Tekin, "Onların mezarlarını ziyaret etmek hele de Kurban Bayramı'nda bu işi yapmak eleştiri konusu oluyorsa bütün insanî duygularımızı kaybetmişiz demektir." değerlendirmesinde bulunuyor. Sanatçıların yaşantıları sırasında yaşadıkları zorluklara değinerek "Her şeyden önce ölülere saygı duymamız lazım. Dirilerine saygı duymadık bari ölülerine saygı duyalım." ifadelerini kullanıyor.