BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kanserden ölen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş’un dün Şanlıurfa’daki cenaze törenine katıldı. Bayram tatili yaparken Mustafa Kuş’un son yolculuğuna katılmak için DAP uçağı ile Şanlıurfa’ya gelen Erdoğan saat 12.00 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Eyyüp Peygamber Camisi’ne geçti.

Tezahürat yapan kalabalığa selam

Araçtan inişinde Mustafa Kuş’un yakınları tarafından karşılanan Erdoğan kendisini alkışlayıp ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganıyla tezahürat yapan kalabalığı eliyle selamladıktan sonra cami avlusuna girdi. Erdoğan, namazdan önce Mustafa Kuş’un tabutu önünde durup dua okudu. 2007 yılında yapılan seçimde Ak Parti 9’uncu sıra adayı olarak seçilip TBMM’ye giren ve önceki gün tedavi gördüğü Ankara’da vefat eden 7 çocuk babası 62 yaşındaki Mustafa Kuş için kılınan cenaze namazına yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Mustafa Kuş için helallik istendi, Erdoğan, caminin merdivenlerine çıkarak cemaate hitap etti. Konuşmasında Mustafa Kuş’un dürüst ve görev adamı olduğunu belirten Erdoğan, “Onu ebediyete yollamış olmanın hüznünü yaşıyoruz. O her zaman için ülkesine, milletine hizmet etmek isteyen birisiydi. Meclis’te zorlu süreçlerde, oylamalarda bile hastalığına rağmen her zaman gelip oyunu kullanarak görev yapmıştır. Kendisine rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Tüm Şanlıurfa’nın ve Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından bazı milletvekilleri ile birlikte milletvekili Mustafa Kuş’un Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzladı. Kuş’un cenazesi Harrankapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Hasta yatağından kalkıp destek oldu’

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı’nın son gününde çok sevdikleri Mustafa kardeşini ebediyete uğurladıklarını belirterek, “Mustafa Kuş’un sadakati ve dürüstlüğü vardı. En kritik dönemde hasta yatağından kalkarak bize destek oldu. Rabbim kardeşime rahmet etsin” dedi. Erdoğan daha sonra Haleplibahçe’de (Beyaz Saray) yapılan taziyeye katıldı.

DAP uçağı ile dün GAP Havaalanı’na gelen Erdoğan’ın kente girişi sırasında bir otomobil şarampole uçtu. 5 kişinin yaralandığı kazaya Başbakan’ın konvoyundaki sağlık görevlileri müdahale etti.

Erdoğan ve Urfalılara: Başınız sağolsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Kuş’un vefatı nedeniyle Şanlıurfa’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.

CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’a, Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş’un ölümünden çok büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Erdoğan ile telefon konuşmasında, Ak Parti milletvekili Mustafa Kuş’a rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da bulunan Başbakan Erdoğan’ın şahsında Kuş Ailesi ile AK Partililer’e ve Şanlıurfalılara başsağlığı dileklerini iletti.