Tunceli'deki çatışmada şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerin isimleri belli oldu. Çatışmada uzman Çavuş Yasin Mergen (Afyon) ile er İbrahim İşcan (Mersin-Tarsus) şehit oldu, er Fatih Erlan (Erzurum) ise yaralandı.

Şehit askerlerin cenazeleri Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, çatışmada ölü ele geçirilen teröristin cenazesi otopsi için Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Şehit askerler yarın düzenlenecek törenden sonra toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Garipuşağı Köyü kırsal alanında arazi arama tarama faaliyetleri yürüten güvenlik güçleri, saat 15.00'te bir grup terör örgütü PKK'lı ile karşılaştı. PKK'lılar tarafından açılan ilk ateşte uzman Çavuş Yasin Mergen ile er İbrahim İşcan şehit olurken, er Fatih Erlan ise yaralandı. Yoğun yağmur ve sise rağmen süren şiddetli çatışmada 1 PKK'lı silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 4. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda birlikler çatışma bölgesine skorski helikopterle sevk edildi. Kobra helikopterlerle takip edilen kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Ovacık bölgesine bağlı Karaoğlan ve Torunoba kırsal alanında bulunan kaçış noktaları bombalandı. Bölgede operasyonlar, hava muhalefetine rağmen devam ediyor.