'Mücahit Erbakan' sloganları eşliğinde partiye gelen Erbakan, burada dünyada yaşanan olayları anlatan görüntüleri partililerle izledi. Erbakan, yaptığı konuşmada, insanlığın huzurunu istediklerini, kendileri varken diğerlerinin yok hükmünde olduğunu savundu. Erbakan, hak ile batılın farklı olduğunu vurguladı. SP'nin diğer partilerden farklı olduğunu, çünkü partilerinin hakkın temsilcisi olduğunu savunan Erbakan, yeryüzünde herkesin saadet bulması için çalıştıklarını ileri sürdü. 7 ay sonra seçim olduğunu hatırlatan Erbakan, böyle adalet ve dünya nizamının olmayacağını kaydetti.

Bu dünyanın mutlaka değişmesi gerektiğini dile getiren Erbakan, herkesin kendisini tanıyıp mesuliyetini bilmesi gerektiğini söyledi. "Yahudiye köle mi olmak istiyorsun, ecdadın gibi dünyanın efendisi mi olmak istiyorsun?" dile soran Erbakan, genel seçimlerin bunun seçimi olduğunu iddia etti.

Zorlarının, aç insanları doyurmak olduğunu, adaleti sağlamak olduğunu anlatan Erbakan, AKP'yi getirip Büyük İsrail'i kurdurulmaya çalışıldığını ileri sürdü. AKP'nin bilerek İslam'a kötülük yapmayacağını söyleyen Erbakan, onların kendi çocukları olduğunu öne sürdü. Siyonizmin bütün basın, bütün bankalar, bütün milli müesseseleri aldığını ve toleransları artırdığını dile getiren Erbakan, SP'nin güçlenmesinden dolayı AKP'ye başörtüsünden bahsettirildiğini savundu.

Erbakan, 7 ay boyunca gece gündüz çalışıp bu oyunlardan milletin kurtarılmasını istediklerini ifade etti. Erbakan, geçmişte Süleyman Demirel ile yaşadığı olaylardan bahsetti.

Suriye ile vizeleri, Gazze'yi kurtarmak için değil oy almak için kaldırıldığını ileri süren Erbakan, insanları uyandırmak gerektiğini ifade etti. 54. hükümette görünenin milli görüşün kokusu olduğunu anlatan Erbakan, şimdi ise aslının geleceğini öne sürdü. Saman dolu kuşla canlı kuşun yarışacağını savunan Erbakan, iki partinin seçimlerde yarışacağını, birinin AK Parti, birinin de SP olduğunu savundu. Halk partisinin yaptıkları zulümle kapandığını ileri süren Erbakan, AK Parti'nin arkasından gidilemeyeceğini iddia etti. Tekrar iktidar olacaklarını ve milli görüşün ikinciliği kabul etmeyeceğini savunan Erbakan, genel seçim kampanyasını Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesinden başlatacaklarını açıkladı.