Üç ay önce Bodrum'da kaldığı otelin balkonundan düşerek ölen mankenler kraliçesi Aslı Baş'ın otopsi sonucunda alkol ya da uyuşturucuya rastlanmadı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizmci Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşüp yaşamını yitiren 2003 Miss Model Of The World birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, kızının otopsi raporunda, kanında uyuşturucu ve alkol olmadığının belirtildiğini açıkladı.

Antalya'da oturan Mehmet Yavuz Baş (62), bugün Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki (AGC) basın toplantısında, geçen 21 Temmuz günü yaşanan olayda yaşamını yitiren kızı Aslı Baş'ın otopsi raporunu yüzeysel olarak açıkladı. Adli Tıp Kurumu raporunun ölüm olayı ile ilgili basında yeralan haberleri çürüttüğünü söyleyen baba Baş, şunları söyledi:

“Rapor gerçeklerin günyüzüne çıkması için önemli bir delil niteliğinde. Kızımın depresyon ilaçları aldığı, olay gecesi aşırı miktarda alkol aldığı, hatta kokain aldığına dair haberler yer almıştı. Kızımızın böyle şeyler yapmayacağını çok iyi bildiğimiz halde bir açıklama yapmadan önce Adli Tıp Kurumu raporunun açıklanmasını bekledik.”

Mehmet Yavuz Baş, raporda, kanında uyuşturucu, alkol, ilaç benzeri hiçbir maddenin bulunmadığının yer aldığını söyledi. Zaman zaman ağlamaklı olan baba Baş, “Kızımızın ölüm şekli hala şüpheler içermektedir. Bu konu ile alakalı olarak da avukatımız önümüzdeki günlerde soruşturma dosyasına şüpheleri içerir bir dilekçe sunacaktır” diye konuştu.