Hacı adayları, Kurban Bayramı Arefesi'nden bir gün önceki gün olan Telviye Günü'nde Arafat'a çıkmak için yaklaşık 25 kilometre yol kat ediyor. Bazı hacı adayları yürüyerek bazıları ise araçla Arafat'a gelirken, hacı adayları bu yolculuklarını gece 03:00'e kadar tamamlamış olacak.

Türk hacılarının büyük kısmı otobüslerle taşınırken, özellikle Şafi mezhebinde olanlar ise ilk gün sadece Mina'ya kadar olan 8 kilometrelik yolu gidecekler. Şafi mezhebindekiler Arefe günü sabahında ise Arafat'a kalan 17 kilometreyi tamamlayacaklar. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İdaresi tarafından Mekke-i Mükerreme'de kiralanan 650 otobüs ile 2 bin sefer yapılarak 100 bine yakın Türk hacısı Arafat'a çıkarılıyor.

Hacı adayları Arafat'ta bir gece konaklayacak. Hacı adaylarının kalacağı çadırlar, Müzdelife ve kurbanların kesileceği Mina'da da hazırlıklar tamamlandı.

Öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kılıp, Arafat'ta güneş batımına kadar duracak olan Türk hacıları daha sonra otobüslerle Müzdelife'ye getirilecek. Hacı adayları burada da akşam ve yatsı namazlarını cem edecek. Müzdelife vakfesinden sonra otellerine dönecek olan bazı hacı adayları, daha sonra şeytan taşlamaya gidecek.

Ziyaret tavafı ve kurbanların kesilmesinin ardından tıraş olup ihramdan çıkacak olan hacılar, bayramın 2 ve 3'üncü günü de şeytan taşlayarak hac ibadetlerini tamamlayacak.