İnegöl İlçesi'ndeki Merkez Polis Merkezi'nde Önleyici Hizmetler Bürosu Balyoz ekibinde görevli polis memuru Suat Karaaslan, iddiaya göre bayramda izin kullanmak için amirlerinden izin istedi. Amirlerinden talebine olumsuz cevap alan Karaaslan, bugün saat 22.00 sıralarında cinnet getirdi. Silahını çeken Suat Karaaslan, içerde bulunan meslektaşlarına kurşun yağdırdı.

ÜÇ POLİS KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU 

Bu sırada kurşunların hedefi olan polis memurları Selahattin Arslan, Murat Solak ve Halil Kazanlı yaralandı. İçerde bulunan diğer 5 polis ise kendilerini odalara kilitledi, kapıların arkasını dolaplarla destekledi. Fırsattan istifade eden bir komser ile bir polis memuru, bir süre sonra pencereden atlayarak kaçmayı başardı.


‘TESLİM OL’ ÇAĞRILARINA ATEŞLE KARŞILIK VERDİ


Olayın ardından diğer pols merkezlerinden çok sayıda ekip, bölgeye sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, Suat Karaaslan'a silahını bırakıp teslim olması çağrısında bulundu. Karaaslan, çağrılara ateşle karşılık verince, ekipler operasyon kararı aldı. Çelik yelek giyip içeri giren polisler, Suat Karaaslan'ı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.


Biri tuvalette kanlar içinde bulunan, yaralı 3 polis İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Halil Kazan doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.


SEVK SIRASINDA AMBULANS KAZA YAPTI


Diğer yaralı polisler, Selahattin Arslan ve Murat Solak ise ilk müdahalenin ardından Bursa'ya sevk edildi. Polis eskortluğu eşliğinde yaralılardan birini taşıyan ambulans, merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Erikli Kavşağı'nda kaza yaptı. Yaralı polis memuru başka bir ambulansa alınarak Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


EMNİYET MÜDÜRÜ İLÇEDE


Olayı haber alan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ilçeye gitti. Olay yerinde incelemelerde bulunan Halil Yılmaz, “Üzücü bir olay. Olay çok yönlü olarak araştırılıyor. Konuyla ilgili açıklama daha sonra yapılacak. Arkadaşların çalışma ortamlarının daha iyileştirilmesi için gerekli düzenlemeler gerçekleştirilecektir” dedi.


KARAKOL TAŞLANMIŞTI


İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Merkez Polis Merkezi, geçtiğimiz Temmuz ayında Doğu kökenli vatandaşlarla ilçe halkı arasında yaşanan olaylar sırasında, gözaltına alınanların kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık tarafından taşlanmıştı.