Tartışmalar ortasında yeni KPSS'de sonuçlar açıklandı. Ancak pek çok soru hala cevabını bulamadı.

Kopya iddiaları nedeniyle tekrarlanan KPSS eğitim bilimleri sınavının sonuçları yeni şüpheleri de gündeme getirdi.

En çok merak edilen soru, ilk sınavda tam puan alan 350 kişiden kaçının ikinci sınava girmediği. Gelen bilgiler bu sayının 80'e yakın olduğu yönünde. İlk sınavda 100 ve üzeri net çıkaranların yarısının da yenilenen sınava girmediği belirtiliyor.

ŞİFRESİZ GÖRÜLEMİYOR
Ancak ilk sınavın aksine iddiaları ÖSYM dışından test etmek kolay değil. Çünkü ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasına sadece vatandaşlık numarasını yazmak yetmiyor. Adaylara verilen özel şifrenin de sisteme girilmesi gerekiyor. Böylece, kopya çektiği iddia edilen isimlerin bu sınava katılımını ve başarısını görmek mümkün olmuyor.

SINAVA GİRMEYEN İFADE VERECEK
ÖSYM, iptal edilen sınav ile ikinci sınav arasında büyük puan farkı olan ya da yenilenen sınava girmeyen adayların isimlerini de belirledi. Savcılığa iletilen bu isimlerin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınacak. Savcılığa gitmeyenler için yakalama emri çıkartılacak. Bazı adayların sağlık raporu alması ise dikkat çekti.

'ÇOK NET YAPIP, AZ PUAN ALDILAR'
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "350 yapanların bir kısmının sağlık raporu alması, bunun anlamı yoktur ama aslında anlamlıdır. Birileri buna katılmamanın gerekçesini oluşturmaya çalışıyor. Pek çok aday, daha çok net yapmalarına rağmen iptal edilen sınavdakinden daha az puan almaktan şikayetçi. Atamalarda geçtiğimiz yılın puanları da geçerli olacağı için adaylar, öğretmenlik yarışında geride kalma endişesi yaşıyor" dedi.

'9 SORU HATALI' İDDİASI
Öte yandan KPSS eğitim bilimleri sınavında 9 sorunun hatalı olduğu iddia edildi. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel, sınavın, 1, 6, 7, 15, 16, 21, 24, 28 ve 33. soruların cevaplarının hatalı olduğunun tespit edildiğini savundu ve YÖK Başkanı'nı istifaya çağırdı.