AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'de siyasette serbest rekabetin olduğu hiçbir dönemde CHP kesinlikle seçimi kazanamamıştır. Sadece rakibi olmadığı dönemlerde kazanabilmiştir'' dedi.

Çelik, AK Parti tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen ''Siyaset Akademisi''nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi tarihin çok önemli olduğunu belirterek, geçmişteki başarılarla avunarak dünyadaki yarışta geri kalmamak gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet dönemindeki siyasi tarihe değinen Çelik, demokrasilerde darbelerin kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, ''Ben 1959 doğumluyum. Yaklaşık 50 yıllık ömrüme 5 darbe sığdırılmış; 60, 70, 80, 28 Şubat post modern darbesi ve son olarak 2007'deki e-muhtıra.

Hiç demokratik bir cumhuriyette bunların olması mümkün müdür? Diğer ismini bulmakta zorlandığımız plan ve programları da saymıyorum'' diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti:

''Türkiye'de siyasette serbest rekabetin olduğu hiçbir dönemde CHP kesinlikle seçimi kazanamamıştır. Sadece rakibi olmadığı dönemlerde kazanabilmiştir.

Rakibi olmadığı zaman zaten birincisinizdir. Ben öğretmen okulundayken bir arkadaşımız vardı, 100 kilonun üzerinde güreşe katılıyordu. Bu arkadaşımızın rakibi olmadığı için, okulun, ilin ve bölgenin birincisi oldu.

Daha sonra Adana'da yapılan Türkiye şampiyonasında ise bir rakibi çıktı. Tek rakibi vardı ona da 5 dakikada yenildi. CHP, 60 yıldır halk tarafından iktidara getirilmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ı devre dışı bırakırken bir açıklama yaptı. Kendini o kadar korku imparatorluğuna kaptırmış ki, 53 yıl diyor, 53 değil, 60 senedir iktidara gelmiyor.''

Hüseyin Çelik, AK Parti'nin kurulduktan sonra girdiği ilk seçimlerde yüzde 35 oranında oy aldığını, daha sonra oy oranını artırdığını hatırlatarak, 8 yıllık iktidarlarında vatandaşın hep yanlarında olduğunu söyledi.

CHP'de son günlerde hareketlilik yaşandığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Kılıçdaroğlu geldi CHP uçacak diyorlar. Nasıl uçacak? Ecevit'in kasketini taktı ya şimdi bunlar tekrar partiyi uçuracak diyorlar. 1970'li yıllarda rahmetli Ecevit kasket taktığı zamanlarda, Şanlıurfa'nın yarısı kasket takıyordu.

O gün kasketin toplumsal bir karşılığı vardı, bugün o da yok. İşin aslı bu işi beceremedi ki, taklidi becersin, rahmetli Ecevit kasketi takmasına rağmen tek başına iktidar olamadı. Bir ara iktidar oldu, Türkiye yokluklar ve kıtlıklar dönemine girdi, sonra istifa etti.

CHP'nin problemi genel başkan değiştirmek değil. Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin başına getirildiğinde bana, 'ne olur' dediler, 1974 model 124 Murat bir arabanın başına, meşhur rallici Schumacher'i de getirseniz ondan bir sonuç alamazsınız.

CHP halkın değerleriyle alay ettiği sürece, halkın değerlerine karşı tavır sergilediği müddetçe, bu milleti millet yapan özelliklerle barışmadığı sürece bu milletin iradesiyle iktidara gelemez.''

KCK DAVASI

Türkiye'deki çok partili hayata geçiş ve demokrasi sürecini anlatan Çelik, Diyarbakır'da görülen KCK davasına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

''Orada biri çıkıp Kürtçe konuşuyor. Mahkeme kayıtlarına 'bilinmeyen bir dille, anlaşılmayan lisanla konuşuldu' diye geçiyor. Bu yakışır mı? Sizin o bilinmeyen, anlaşılmayan dil dediğiniz, senin milyonlarca vatandaşının anadilidir.

Bir insanın anadili, onun şahsiyetinin ayrılmaz bir parçasıdır. TRT Şeş Kürtçe yayın yapıyor. Şimdi onun için bilinmeyen ve anlaşılmayan bir dille yayın yapan TRT kanalı diyeceğiz öyle mi? Devlette bir tutarlılık olur, devletin mahkemeleri de bunu gözardı edemez.

Altını çiziyorum, PKK, KCK zihniyeti ideolojik şov yapıyor, fakat mahkemenin bu tavrını onaylamak, bu doğrudur demek mümkün değil, bu yakışmamıştır ve büyük bir ayıptır.''

''Siyaset Akademisi'' etkinliği, Hüseyin Çelik'in konuşmasının ardından, eğitimci Tarkan Zengin tarafından yapılan sunumla devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, buradaki programının ardından 22. dönem AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaplan'ın oğlunun düğün törenine katılmak üzere, Suruç ilçesine hareket etti.