CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ilginç bir yolsuzluk iddiasında bulundu.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Guinness Rekorlar Kitabı’na konu olacak bir yargılama safhasının yaşandığını ileri süren Kulkuloğlu, şöyle devam etti:

“Bir veraset ilamının bile 1 ayda alınabildiği yoğunluğu ile meşhur Kayseri Adliyesi’nde gerçekleşen ‘56 sanıklı trilyonlarca yolsuzluğun konu olduğu bir kamu davasında’ yargılamanın tamamı gözaltı sürecinden başlamak üzere ve dava dosyası iki kez de Yargıtay’da temyiz incelemesine tabi tutulduğu halde 5 ay içinde karar verilip kesinleşmiş ve karar infaz edilmiştir.”

YARGILANANLAR AKLANDI

Acaba Adalet Bakanı bu jet rekortmen yargılama ve aklamayı Başbakan’a ve ilgililerine müjdelemiş midir?” diye soran Kulkuloğlu, “Bu dosya ve safahatı ile ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunulmakta olup, bu jet yargılama sürecine dahil olan herkesin ipliği pazara çıkarılacaktır” dedi.

Kulkuloğlu davada kimlerin yargılandı sorusunu şöyle yanıtladı: “Şehrin tüm yöneticileri, AKP iktidarı yöneticileri, Bakanlar Kurulu’ndan insanlar, AKP yöneticileri, Türkiye tarihine örnek olacak bir davadır.

“Kaç Bakanlar Kurulu üyesi var?” dediniz sorusuna ise Kulkuloğlu, “Hep beraber göreceğiz” demekle yetindi.

DOSYA KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDE

“İsim verebilir misiniz?” sorusuna ise CHP’li milletvekili, “Şu anda veremem. Yargıda karşı süreç başlatılmış durumda. Davalar açılıyor. Herhalde 100’e yakın dava açılmış olacak. Suç duyurularında bulunulmuş olacak. Muhtemelen Sayın Genel Başkanımız da bu konuda bir şeyler söyleyecek. Çünkü onun elinde bu dosya” diye konuştu.


“Suç duyurusunda ve dava da siz de müdahil misiniz?” sorusuna da Kulkuloğlu, “Evet, Türk halkı adına müdahilim” dedi.

Davanın konusunun trilyonlarca liralık yolsuzluk olduğuna dikkat çeken CHP’li Kulkuloğlu, “Kentin özeline uygun bir uygulama, ama tüm Türkiye’nin karıştığı bir uygulama” diye konuştu.

HUKUK KATLEDİLDİ

“Kayseri deyince Cumhurbaşkanı’nın da ismi akla geliyor, ona ya da onun atamalarına ilişkin herhangi bir şey var mı?” sorusuna da Kulkuloğlu, “Hep beraber göreceğiz. Hukukun nasıl katledildiğini, yandaşların nasıl korunduğunu bütün Türkiye görecek” dedi.

Kulkuloğlu gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen davayla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak CHP milletvekili daha önce birçok kez Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş hakkında bilgi edinme kanunundan yararlanarak sorular yöneltmişti.