Başörtüsünün Üniversitelerde serbestisi konuşulurken,iç ilkokula kadar indi. Değişik kişiler konuştukça iş iyice çıkmaza giriyor. Cumhurbaşkanının eşi Hayrünnisa Gül'ün İngiltere'den yaptığı açıklama hükümeti zora soktu.

CumhurBaşkanı Gül, Hayrünnisa hanımla aynı düşündüğünü söylerken, önceki gün, konuyla ilgili nettavır belirlemeyen Başbakan Tayyip Erdoğan ile de 'görüş ayrılığımız yok' diyerek kafaları karıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı samimi olmamakla suçlarken, Hayrünnise Gül'ü cesaretinden dolayı kutladı.


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ardından hükümet kanadından BurhanKuzu'da ilkokullarda türban olamayacağı görüşünü dile getirdi.

AK Partili Burhan Kuzu, Erdoğan’ın başörtüsünün yeni Anayasa ile çözüleceğine ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Kuzu, “Sayın Başbakan, ‘Yeni Anayasa yapılırken bunlar da konuşulur’ anlamında söyledi. Anayasa’ya ‘İlkokulda veya şurada başörtüsü olur’ veya ‘Olmaz’ şeklinde birtakım lüzumsuz, gereksiz düzenlemeler yazılmaz” dedi.

Burhan Kuzu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın referandumun hemen ardından “Yarından itibaren Burhan (Kuzu) Bey çalışmalara başla” diyerek yeni Anayasa hazırlığı talimatı verdiği TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, Erdoğan’ın ilköğretim öğrencilerinin türban takmasına ilişkin tartışmaların yeni Anayasa’yla tamamen sona ereceğine ilişkin sözlerini HABERTÜRK’e değerlendirdi:

KONUŞULUR AMA YAPILMAZ

Sayın Başbakan, “Yeni Anayasa yapılırken bunlar da konuşulur” anlamında o sözleri söyledi. Yoksa ille de bir düzenleme yapılması anlamında söylemedi. Anayasa’ya “İlkokulda veya şurada başörtüsü "olur” veya “Olmaz” şeklinde birtakım lüzumsuz, gereksiz düzenlemeler yazılmaz. Bu konular Anayasa’da düzenlenecek, Anayasa’nın gündemine gelecek konular değildir.

ÖZGÜRLÜK SINIRLANAMAZ

Bir özgürlük, “Şuna vermeyeceğiz” veya “Buna vereceğiz” şeklinde düzenlenmez. Özgürlük verilir. “Şunlar şunlar serbesttir” denilir, onun dışındaki zaten yasak grubuna girmiş olur.

ÜNİVERSİTEYLE SINIRLI

Başörtüsünde bizim sorunumuz üniversitelerle sınırlıdır, zaten onun mücadelesini veriyoruz. Bu kronik, 30 yıldır devam eden bir konudur. Çalışan kesimdi, ilkokuldu gibi sorun olmayan şeyleri sorun olarak çıkarıp asıl sorunun çözülmesini önlemeye çalışanlar var.

SU TUTSAK SERİNLEMEZ

CHP, ilkokul ve kamu çalışanları için garanti istiyor. Demek ki 50 sene daha bu ülkeyi AK Parti yönetecek ki, böyle bir garanti bizden isteniyor. Hükümetler gelip geçici. Bugün var, yarın yok. Bu açıklama kendine güvensizlik. CHP bunu içine sindiriyor mu? Bu konuda CHP’nin yüreğine hortumla su tutsak yine serinletemeyiz.