Ve 'Deniz'de büyük operasyon. 'Şantaj ve casusluk' soruşturmasında adı geçen 30 asker sürgün gitti. Neşter, Harp Okulu'na da vuruldu. Çeteyle anılan 2 kız öğrenci ile farklı cinsel eğilimleri olan 10 erkek öğrenci uzaklaştırıldı.

Akşam gazetesi'nin haberine göre, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'de, asker ve bürokratlara tuzak kuran, askeriyenin gizli projelerine ulaşmakla suçlanan çeteye yönelik operasyonda bugüne kadar 39 kişi tutuklandı.

Yüzlerce subay, astsubay ve askeri okul öğrencisinin ifadesine başvuruldu. Soruşturmanın odağında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli vardı. Bazı askerlerin şantaj amacıyla çekilmiş cinsel içerikli görüntüleri de yapılan aramalarda ortaya çıktı. Operasyon derinleşirken, Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gelişmeleri büyük bir titizlikle takip etti.

VE DÜĞMEYE BASILDI

Soruşturmada adı geçen Gölcük, Karamürsel ve İstanbul'da görevli denizciler de mercek altına alındı. TSK'nın komuta kademesi, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan edinilen, delil ve CD'leri tek inceledi. Ve temizlik operasyonunun düğmesine basıldı. Yapılan ilk 'ara tayinlerde' Deniz Kuvvetleri'nde görevli 30'a subay-astsubay, görev yerleri değiştirilerek farklı birliklere gönderildi.

ÖĞRENCİLER 'DİSİPLİNDEN' ATILDI

TSK bir neşteri de soruşturma kapsamında şok iddialarla sarsılan ve okul komutanı istifa eden Deniz Harp Okulu'na vurdu. Çete soruşturmasında adı geçen ve ifadesine başvurulan iki kız öğrenci 'disiplin suçu işledikleri' gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldı.

GÖRÜNTÜLER YAKTI

Deniz Harp Okulu'ndaki operasyon kız öğrencilerle de sınırlı kalmadı. Farklı cinsel eğilimleri kamera görüntüleriyle tespit edilen 16 erkek öğrenciden 10'unun da okulla ilişkisi kesildi. Konuyla ilgili öğrencilerin ailelerine de bilgi verildi. Görevi, istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk'ten devralan yeni Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür'ün de gelişmelerle ilgili okulda geniş bir inceleme yaptığı öğrenildi.

ADLİYEDE ÜÇLÜ ZİRVE YAPILMIŞTI

Buna göre, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkın Pekin, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve soruşturmayı yürüten Savcı Fikret Seçen bir araya gelmişti. Şeşen, bilgi ve belgeleri paylaşmıştı.

2 MUVAZZAF SERBEST

Casusluk ve şantaj çetesine yönelik soruşturmada dün de haklarında 'zorla getirilme' kararı olan 3 asker ifade verdi. Biri kadın teğmen, 3 asker Savcı Fikret Şeşen tarafından sorgulandı. Askerler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.