Taraf Yazarı Miroğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın isminin değişmesini istedi.

Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu'ndan ilginç protesto! İstanbul'un yükselen değeri olarak kabul edilen Sabiha Gökçen Havaalanı için sivil bir itaatsizlik kararı aldığını açıklayan Miroğlu, Gökçen'in Dersim'i bombalayan pilot olduğunu söyledi.

Taraf yazarı Orhan Miroğlu, Balçiçek Pamir ile Söz Sende'de ilginç açıklamalar yaptı. Sabiha Gökçen'in Dersim'i bombalayan pilot olduğunu söyleyen Miroğlu, bunu protesto etmek için “Adını taşıyan havaalanını kullanmam. Bir sivil itaatsizlik yapayım dedim. Sabiha Gökçen'e inip- kalkan hiçbir uçağa binmeyeceğim. Yurtdışında binlerce Alevi yaşıyor ve Sabiha Gökçen'i kullanıyor. Burası özel bir şirket. Mesela 5000 rezervasyon iptali olsa Sabiha Gökçen adi değişebilir" ifadelerini kullandı.

"PKK VE KÜRT SORUNU BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL"

Orhan Miroğlu "PKK ayrı, Kürt sorunu ayrıdır. Biz demokratik adımlar atarız, PKK'yı da askeri yöntemlerle baskılayıp sonuç alırız yaklaşımı yanlıştır. PKK ayrı Kürt sorunu ayrı değildir" dedi.

Miroğlu PKK'nın "eylemsizlik kararı" ile savaş konseptini canlı tutmaya çalıştığını da söyledi.

"PKK TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

İçişleri Bakanı Atalay ve Başbakan Erdoğan'ın Suriye gezilerini de değerlendiren Miroğlu "PKK tasfiye edilmeye çalışılıyor. Ancak bütün taraflar Barzani de dahil olmak üzere bu siyasi bir meseledir diyorlar. Yani PKK'nın Kandil'den indirilmesinden daha önemli meseleler var" dedi.

"ÖCALAN 10 YILLIK SÜREÇTE ZAYIFLAMADI"

Miroğlu, “Öcalan'a Kürt halkının önemli kesiminin desteği devam ediyor. 10 yıllık süreçten zayıflayarak çıkmış bir ‘siyasi lider’ değil” diye konuştu. Miroğlu, “PKK, Türkiyeli bir örgüt değil. Artık doğduğu yıllardaki gibi bir Kürt ulus-devleti kurma ideali yok” dedi.