Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, Suriye'nin kendi sivil vatandaşlarına yönelik kanlı baskınlarını kınadı. Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad'ın babasının yolunda ilerlediğini belirten Kılınç, baba Hafız Esad'ın da 29 yıl önce Hama ve Humus'ta 30 bin masum insanı katlettiğini hatırlattı.

    Ali İhsan Kılınç yaptığı açıklamada dünyada kapalı toplumların yaşama şansının olmadığını kaydetti. Devrik Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in sedye ile hâkim karşısına çıkarılmasının dünyadaki tüm diktatörlere ibret olması gerektiğinin altını çizen Kılınç, 11 ayın sultanı Ramazan ayında Suriye ordusunun Beşir Esad ve kardeşinin emri ile Hama'da sivillere tanklarla saldırmasını nefretle kınadıklarını söyledi.

    Suriye'de azınlık bir grubun çoğunluğa tahakküm ettiğini belirten Kılınç, Beşir Esad'ın ülkede demokratikleşme yapmadığı sürece sonunun Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi, Zeynel Abidin Bin Ali ve Hüsnü Mübarek gibi olmaya mahkûm olduğunun altını çizdi.

    Kılınç, "Zulmün sultanı olmaz. Çocuk doktoru olan Beşir Esad'ın Hama'da sivil halka yönelik şiddet ve katliamlarını kınıyoruz. Beşir Esad, zulüm yapmada babası Hafız Esad'ın yolunda ilerliyor. Babası da 29 yıl önce Hama ve Humus'ta kimyasal silah kullanarak 30 bin masum insanı öldürmüştü. Dünyada fok balıkları ve deniz kaplumbağalarının ölümlerine gözyaşı dökenlerin kanlı katliamlara sessiz kalması çok manidar. Esad, Hama'da katliamlarına devam etmesi halinde Türkiye'nin mazlum halkın yanında olduğunu göstermesi için Suriye ile bütün diplomatik ilişkilerini kesmelidir." dedi.