İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) üyeleri için önemli bir zaman kaybına sebep olan Ticaret Sicil Harçları’nın tahsilâtının hızlandırılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde başlattığı girişim sonuç verdi.
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Ticaret Sicil Harçları tahsilâtı için İTO’nun Perpa, Kadıköy ve Giyimkent’te bulunan bölge temsilciliklerinde açtığı vezneler hizmet vermeye başladı. Bu veznelerle işlemler kısa sürede tamamlanıyor.

1 Şubat 2010’a kadar Ticaret Sicil Harçları, işlemlerin tek merkezden süratle sonuçlanmasına imkân verecek şekilde başvurunun yapıldığı bölge temsiliciliklerinde Maliye Bakanlığı’nın yetkilendirdiği oda personelince tahsil edilerek, aynı gün ilgili vergi dairesinin hesabına aktarılıyordu. Yetki 1 Şubat’ta kaldırılınca temsilciliklere yapılan başvurularda, harç ödeyecekler, vergi tahsilâtına yetkili bankalara yönlendirilmeye başlandı. Harcın bankaya ödenmesinin ardından da makbuz ibrazı için tekrar İTO bölge temsilciliklerine başvuru şartı getirildi. Bu işlem en az bir saat sürüyordu.

Oda üyelerinin sıkıntılarını ilettiği Gelir İdaresi Başkanlığı 20 Haziran 2011’den itibaren yeni sisteme geçti. İTO’nun üç bölge temsilciliğinde Maliye veznesi açıldı. Bu vezneler sayesinde tahsilât en kısa sürede tamamlanıyor ve tek noktada yapılıyor.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, üyelerinin Ticaret Sicil Harcını ödemek için artık bankalarla oda arasında koşuşturmak durumunda kalmayacaklarını belirtti.

Yalçıntaş, “Üyelerimiz Maliye’ye ödedikleri Ticaret Sicil Harçları için bunca iş-güçleri arasında, bankalarla İTO arasında mesai kaybediyorlardı. Bu da haklı olarak şikâyetlerine sebep oluyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı ile bu konuyu birkaç kez görüştük ve hızlı bir çözüm olarak Odamız temsilciliklerinde Vergi Dairesi personelinin görevlendirilmesine karar verildi. Bu konudaki gayretli çalışmalarından dolayı, başta Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek olmak üzere; Gelir İdaresi Başkanı Sayın Mehmet Kilci ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Koç’a teşekkür ediyorum.” dedi.