İstanbul Maltepe Cezaevi’nde görevliyken yaşamına son veren Jandarma Teğmen Mustafa Can’ın, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün kızı Fulya Ersöz’le nişanlı olduğu anlaşıldı.


İddialara göre Teğmen Can bu ilişki yüzünden görevli olduğu Silivri Cezaevi’nden Maltepe Cezaevi’ne gönderildi ve bu yüzden de soruşturma geçirdi.
Habertürk’ün haberine göre Teğmen Can, Ersöz’ün tedavi gördüğü Cerrahpaşa Hastanesi Nöroloji Servisi’nde nöbet tutan askerlerin sorumlusu olarak görevleydi. Çiftin ilişkisi duyulunca Can’ın görev yeri değiştirildi. Olay, bundan sonra meydana geldi.

ERSÖZ: İNTİHAR EDEN TEĞMEN BİR VATANSEVERDİ

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kızı Fulya Ersöz'le yaşadığı ilişki nedeniyle görev yerinin değiştirilmesi üzerine intihar ettiği öne sürülen Jandarma Teğmen Mustafa Can hakkında açıklama yaptı. Ersöz, "Mustafa Can tanımaktan mutluluk duyduğum, Atatürkçü ve vatansever bir askerdi. Ailesini böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. 'İntihara neden olanların peşini bırıkmayacağım' ifadesi ise kızıma değil bana aittir" dedi.