Gediz Üniversitesi'ne yurtdışından yoğun ilgi var. ABD'den Venezuela'ya, Almanya'dan Madagaskar'a, İsviçre'den Malavi'ye kadar 28 ülkeden 132 öğrenci, Gedizli olmak için başvurdu. 19 Ağustos 2011'e kadar devam edecek müracaatlar sonunda sayının 200'ün üzerine çıkması bekleniyor.

Gediz Üniversitesi, dünya çapında bilinen ve tercih edilen bir bilim kurumu olmak için çıktığı yolda ilerliyor. Her ülkeden en az bir öğrenci hedefleyen üniversite, yabancı sayısını arttırmak için yoğun tanıtım çalışmaları yaptı. Gediz'in şu anda dokuz ülkeden toplam 25 olan yabancı öğrenci sayısının, 2011-2012 öğretim yılında 200'ü aşacağı tahmin ediliyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz'de öğrenim görmek isteyen yabancılar arasında ABD'lilerin de bulunduğuna dikkat çekti. Amerikalıların, dünyanın dört bir yanından öğrenci yağan ülkeleri dışında lisans eğitimine pek sıcak bakmadığını söyleyen Rektör Çevik, "Gediz Üniversitesi olarak öncülük yaptık, bu alanda adeta ABD'yi keşfettik. Gediz, her sene daha da artacak yabancı öğrenci ve akademisyenleriyle dünyayı İzmir'de buluşturacak, kültürleri kaynaştıracak. Yabancıların üniversite için bizi seçmesi, İzmir ve ülkemiz açısından da büyük önem taşıyor. Bu gençler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'yi ikinci vatanları olarak görecek." dedi.


AVRUPALISI DA VAR, AFRİKALI VE ASYALISI DA...
Gediz Üniversitesi'ne başvuran yabancı öğrenci sayıları, ülkelerine göre şöyle: ABD 2, Almanya 6, Azerbaycan 12, Bangladeş 2, Demokratik Kongo 1, Fas 3, Gambiya 1, Gine 12, Hollanda 1, Irak 4, İsviçre 3, Kamerun 5, Kenya 7, Kırgızistan 20, Kosova 1, Madagaskar 1, Malavi 3, Mali 12, Nijer 5, Nijerya 5, Pakistan 2, Senegal 5, Suriye 1, Tacikistan 1, Tanzanya 9, Uganda 3, Venezuela 2, Yemen 3.