Milli Takım ve Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu şike soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne ifade vermeye çağrıldı.

Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynan maç öncesinde rakip futbolcu Kaan Söylemezgillere gönderdiği iddia edilen mesajla ilgili ifade verecek. Bugün ayrıca Kaan Söylemezgiller'in de ifadeye gelmesi bekleniyor.

Emre Belözoğlu, 13 Mayıs 2011 tarihinde kendisi gibi Ahmet Bulut'un menajerlik şirketine kayıtlı olan Ankaragücü futbolcusu Kaan'a "Oğlum Kağan. Emre Abin ben. Aldırıyorum seni buraya. Sakın zorlamayın he. Kavga ettirme beni başkanla" yazılı bir mesaj attığı iddia edilmişti. Emre'nin mesajı Ekrem Okumuş'un telefonundan gönderdiği belirtiliyor. Okumuş'un aynı gün Emre'nin akrabası olan Volkan Bahçekapılı ile yaptığı görüşmede "Emre yazdı işte onlar var bibiem de" diyerek mesajı kendi telefonundan Emre'nin çektiğini söylemesi yapılan dinlemelere takıldı.

Göktaş ortaya çıkardı

Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş "F.Bahçeli Emre, A.Gücülü 3 futbolcuya F.Bahçe-A.Gücü maçından önce mesaj çekti" diyerek iddiarı gündeme getirmişti. Bu sırada Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Kağan Söylemezgiller'e şike teklif edildiğini söylemişti. Menajer Ahmet Bulut'un da ortağı olan Ekrem Okumuş mesaj attığı iddiasını doğrulamış ve "Olaylardan Emre'nin haberi yok. Bu bir şakaydı" itirafında bulunmuştu.

Futboldan konuşmak istiyor

Emre Belözoğlu, milli takım maçları yaklaşırken bu konuyu konuşamamaktan şikâyetçi. Belözoğlu "Önümüzde kritik maçlar varken ve bunları konuşmamız gerekirken, ne yazık ki yaşadığımız olaylar bunu engelliyor. Günümüzde yaşadığımız ortam futbolu konuşmamıza engel oluyor" dedi.