Bodrum Universal Hospital’da gece 01.00 sıralarında doğum yapan Zeynep Casalini, sağlıklı bir kız bebeği dünyaya getirdi. Usta oyuncu Deniz Türkali ile İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin kızı olan Zeynep Casalini, bebeğine bir Türk, bir de İtalyan ismi vereceğini söyledi.

Milliyet'in haberine göre, bebeğin İtalyan ismini Dafne olarak belirleyen çift, Türk ismine ise henüz karar vermediklerini söyledi. Bebeğin kilosunu ve boyunu ölçtürmediklerini söyleyen Tahsin Berk, “Bebeğimiz çok sağlıklı, her şey normal. İnanmayacaksınız ama kilosunu ve boyunu ölçtürmedik. 3 kilo civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Boyunu göz kararı ölçtük, 50 cm. civarı... Biz bebeğimize alışılmış bir sürü şey yaptırmıyoruz. Mesela aşı yaptırmıyoruz, ilaç da verdirmiyoruz. Bebeğimize çok az müdahale olsun istiyoruz. Bir takım şeylere yavaş yavaş alışsın istiyoruz. Aşılara falan genel olarak karşıyız. Çok zorunlu olmayan şeyleri yaptırmıyoruz” dedi.

‘EN ÖNEMLİSİ BEBEĞİ BESLEMEK’

İlk kızı Ceren’i 19 sene önce dünyaya getirdiğini belirten 41 yaşındaki Casalini, şunları söyledi:?“19 yıl sonra yeniden anne oldum. Şahane bir duygu... Doğumun bir kısmını suda yaptım ama sonra sancılar artınca beni doğumhaneye aldılar. Normal doğum yaptım. Sezeryanla doğum bebeğin bağışıklığını zayıflatıyor. O yüzden her şey doğal ve normal olsun istedim. Öyle de oldu. Eşimin belirttiği gibi çok gerekli olmayan aşıları yaptırmayacağız. Mesela ateşi çıkıp iyileşebileceği hastalıklarla ilgili aşıları yaptırmayacağız. Çok önemli olan çocuk felci, verem ve menenjit gibi birkaç aşı yaptıracağız, o kadar.Bir kere bebeği çok iyi beslemek gerek, en önemlisi o... Onun dışında çeşitli ülkelerin aşı politikalarına baktım. Bunlar tamamen anne - babaya kalmış şeyler... Belki İstanbul’da olsam bu kadar ‘Onu yapmam, bunu yapmam’ demeyebilirdim ama Bodrum çok farklı.”