Balıkesir'de, bu yıl 30. kez yapılan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan, 2009-2010 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu.
    'Cihan pehlivanı' Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın anısına düzenlen güreşler kıran kırana geçti. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nden sonra Türkiye'nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Balıkesir Kurtdere köyündeki güreşler sıcak havaya rağmen büyük ilgi gördü.
    Her boydan toplam 271 güreşçinin er meydanına çıktığı Kurtdere'deki güreşler, Kırkpınar'ın ilk rövanşı olarak nitelendirildi. Kurtdere güreşlerinde, başpehlivanlık yarı final müsabakalarında Mehmet Yeşil Yeşil, bu yılın Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ü; Şükrü Kazan da, Hüseyin Demir'i yenerek finalde karşılaştı.
    Başpehlivanlık final güreşini Kırkpınar Başhakemi Hüsnü Patron yönetti. Mehmet Yeşil Yeşil ve Şükrü Kazan, yaklaşık 25 dakika süren final müsabakasında yenişemeyince puanlamaya geçildi. Puanlama sırasında Şükrü Kazan, rakibine hamle yaptığı sırada sağ ayak bileğinden sakatlandı. Sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen Şükrü Kazan güreşe devam edemeyince Mehmet Yeşil Yeşil, 30. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.
    Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, birinci olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Güreş sırasında rakibinin arkasına geçerken yanlışlıkla ayağına bastığını belirten Yeşil Yeşil, "İstemeden oldu. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Birinci olduğum için mutluyum. İnşallah önümüzdeki güreşlerde de böyle başarılı güreşler ortaya koyarım. Ayrıca yarın başlayacak olan Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.
    Güreşler sonucunda Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan olurken, Şükrü Kazan 2., Ali Gürbüz ve Hüseyin Demir 3. oldu.
    Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'nde diğer boylar ve birinci gelen pehlivanların isimleri ise şöyle:
    "Başaltı Orhan Okulu, Büyük Orta İsmail Erkal, Küçük Orta Büyük Boy Cumali Küçükgüçlü, Küçük Orta küçük Boy Eyüp Kıyı, Deste Büyük Boy Recep Açıkgöz, Deste Küçük Boy Yusuf Erdoğan, Ayak Abdullah Açıkgöz, Tozkoparan Şahin Karca, Teşvik 1 Ümit Özkan, Teşvik 2 Samet Özdemir, Minikler 1 Uğur Aybey, Minikler 2 Ali Gen."
    Güreşler sonunda ayrıca 'en teknik güreşçi' Aykut Işık; 'en centilmen güreşçi' Abdullah Açıkgöz; 'en iyi peşrev çeken güreşçi' ise Ali Can Kaplan oldu.
    Güreşlerde yapılan 2012 yılı ağalık ihalesini ise işadamı Nihat Erdal 41 bin lira bedelle aldı.
    Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'ni Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, CHP Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ile çok sayıda davetli izledi.