Çinli Müslümanlar, İslam aleminin kutsal ayı ve 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan’ın ilk teravih namazını bu akşam kıldı.

Bitmek üzere olan restorasyonuyla yeni bir görünüm kazanan başkent Pekin’deki Nanxiapo Camisi, yerli ve yabancı Müslümanlarla doldu taştı. İlk teravih olması heyecanıyla erkenden camiye gelen Müslümanlar, teravih namazını beklemeye başladı. Yatsı namazının ardından ikişer rekât olarak 20 rekat kılınan teravih namazının aralarında Çin’e has salavatlar getirildi.

Gencinden, namazını ayakta kılamayacak yaşlısına kadar camide herkes teravih heyecanını doyasıya yaşadı. Kadınlar da caminin kadınlar bölümündeki yerinde teravih namazına katıldı. Toplu dua ile sonlandırılan namazın ardından cami avlusunda sıcak havada harareti gidermesi açısından cami cemaatine karpuz ikram edildi.

Bu arada namazını tekerlekli sandalyede kılmak zorunda kalan yaşlı bir Çinli Müslüman da camiden çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı. Ramazanın gelişini sarılarak ve tokalaşarak kutlayan Müslümanlar, namazın ardından evlerine gitti.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan 37 yaşındaki caminin İmamı An Cunhu (Cemaluddin), “Öncelikle yine bir Ramazana kavuşmaktan ötürü Allah’a hamd ederim. Bugün burada ilk teravih namazını kıldık. Tüm dünyadaki Müslümanlar gibi Çin Müslümanları olarak bizde Ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Her ne kadar sıcak havalarda oruç tutmak zor olsa da, Allah’ın bizden beklediği vazifelerimizi yapmak zorundayız. Bir yılda dört ayrı mevsimde, ister sıcak ister soğuk fark etmeden bize düşen görevleri yapmakla mükellefiz.” diyerek, tüm İslam âlemine hayırlı ramazanlar diledi.